Amazon po e vendos Alexa pranë shtretërve spitalorë në të gjithë SHBA.

foto

Hapi tjetër i Amazon në sistemin shëndetësor të SHBA është pajisja e spitaleve me Alexa, asistentin e saj virtual.

Amazon tha të hënën se spitalet duke përfshirë Spitalin e Fëmijëve në Boston, Cedars-Sinai në Kaliforni, BayCare në Florida dhe Houston Methodist së shpejti do të përdorin pajisje të aktivizuara nga Alexa, të cilat përfshijnë altoparlantin e saj Amazon Echo, për të ndihmuar pacientët të komunikojnë me stafin shëndetësor dhe pajisjet e kontrollit në dhomë.

Amazon tha se përdorimi i pajisjeve të aktivizuara me Alexa në kujdesin shëndetësor mund të nënkuptojë se stafi nuk ka nevojë të hyjë në dhomat e pacientëve në mënyrë të panevojshme. “Kjo u mundëson spitaleve të rrisin produktivitetin, të ruajnë furnizimet mjekësore dhe pajisjet mbrojtëse, të tilla si maskat, dorezat dhe fustanet, dhe të lirojnë kohën e stafit për të ofruar kujdes më të personalizuar,” tha ai.

Spitalet do të përdorin sistemin Alexa Smart Properties të Amazon nga muaji i ardhshëm, tha Amazon, duke shtuar se ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të mundësojnë gjithashtu veçori të përputhshme me HIPAA si gjurmimi i ilaçeve për pajisjet.

Akti i Transportueshmërisë dhe Përgjegjshmërisë së Sigurimeve Shëndetësore i vitit 1996 (HIPAA) mbron ligjërisht të dhënat mjekësore dhe informacione të tjera personale shëndetësore në SHBA.

Amazon tha të hënën se disa shtëpi të të moshuarve do të fillojnë të përdorin gjithashtu Alexa, duke përfshirë disa të drejtuara nga ofruesit Atria dhe Eskaton. Sistemi tashmë përdoret në hotele dhe zyra.

Gjigandi i teknologjisë tashmë ka hyrë në kujdesin shëndetësor në SHBA me farmacinë e tij në internet dhe biznesin e ri të kujdesit parësor.

Gjatë pandemisë COVID-19, Amazon testoi pajisjet e saj të aktivizuara me Alexa në sistemet shëndetësore në mbarë botën, përfshirë SHBA-në. Në maj 2020, ajo dhuroi pajisje Echo Show dhe tableta Fire për të lidhur virtualisht pacientët me punonjësit e shëndetësisë.

Një zëdhënës i Amazon tha për Quartz se spitalet dhanë shpejt reagime se gjykimi nuk ishte përshtatur me atë që kërkonin pacientët dhe ofruesit.

“Duke përdorur atë reagim, ne krijuam një zgjidhje të përshtatur posaçërisht për spitalet dhe ofruesit e zgjidhjeve me veçori për të adresuar ato nevoja – si shtimi i funksionalitetit Drop In dhe aftësia për të mundësuar dhe menaxhuar aftësitë HIPAA në pajisjet brenda pronës,” tha zëdhënësi, për Quartz. . Funksioni i thirrjes së lëshimit i lejon dhënësit e kujdesit të shqyrtojnë në distancë pacientët.

Peachy Hain, drejtor ekzekutiv i shërbimeve mjekësore dhe kirurgjikale në Cedars-Sinai, tha në njoftimin për shtyp se teknologjia ishte një “ndryshues total i lojës”.

“Pavarësisht nga mosha apo zgjuarsia e teknologjisë”, pacientët mund të përdorin Alexa për t’u “lidhur me ekipin e tyre të kujdesit dhe të argëtohen sapo të vendosen, ndërsa ofruesit e kujdesit mund të thjeshtojnë detyrat për të lënë më shumë kohë për t’u kujdesur për ata pacientë,” tha ajo.

Insajderi raportoi në prill 2020 se një pajisje Echo Show regjistroi thirrjet për ndihmë të një pacienteje në shtëpi pleqsh përpara se të vdiste nga COVID-19.

Amazon tha në njoftimin për shtyp të hënën se asnjë informacion personal nuk u nda me Alexa për të përdorur pajisjen dhe regjistrimet zanore nuk u ruajtën.