AMD po shtyp Intelin në shitjet e CPU -ve në desktop

foto

Gjatë disa muajve të fundit, Intel ka qenë në gjendje të zvogëlojë epërsinë e AMD në shitjet e procesorëve desktop në Mindfactory, një dyqan i madh i pjesëve kompjuterike në internet në Gjermani, por AMD ende mban epërsi, tregojnë shifrat e fundit të shitjeve.

Më saktësisht, pjesa e tregut të procesorit të AMD -së në AMD në Mindfactory u ul lehtë në 76% në korrik, me Intel që zë 24% të tjerë. Pjesa e AMD -së është ulur nga 82% në qershor dhe 85% në maj, siç tregohet në tabelat e përditësuara të të dhënave të shitjeve të ndara nga përdoruesi i Reddit ingebor (nëpërmjet TechRadar), i cili shpesh siguron këto lloj përditësimesh për Mindfactory.

Shtë e rëndësishme të theksohet se këto të dhëna pasqyrojnë vetëm një shitës me pakicë të vetëm dhe jo tregun në tërësi. Sido që të jetë, tendenca është në përputhje me atë që mund të shihet në shitësit me pakicë të tjerë të mëdhenj. Për shembull, procesorë të ndryshëm AMD Ryzen përbëjnë shtatë CPU -të më të shitura në Amazon, dhe tetë nga dhjetë të parat në përgjithësi. Gjenerata e fundit Ryzen 5 5600X dhe 5800X zënë dy vendet e para.

Procesorët Ryzen gjithashtu përbëjnë shtatë nga dhjetë CPU -të më të shitur në Newegg, me 5600X përsëri duke marrë vendin e parë.

Ky nuk është as një rast që CPU -të më të lira i shtrembërojnë rezultatet. Si në Amazon ashtu edhe në Newegg, Ryzen 9 5950X me çmim rreth 800 dollarë është procesori i gjashtë më i shitur i desktopit. Ju bën të pyesni se çfarë mund të jetë ndarja nëse dy patate të skuqura më të shpejta të Zen 3 të AMD – 5950X dhe 5900X – ishin zakonisht jashtë stokut në fillim.

Lajmi i mirë për Intel është se edhe pse Zen 3 është shumë i kërkuar, ai ka qenë në gjendje të heq disa pjesë të tregut të CPU -ve të desktopit në Mindfactory këtë vit. AMD përfundoi vitin 2020 me një ndarje 83% -17% me Intel. Grafiku i azhurnuar i shitjeve kthehet në prill të vitit të kaluar, kur përpunuesit AMD mbanin një pjesë prej 91%, në 8% të Intel.

Kjo përkthehet edhe në ndarjen e të ardhurave, me çipat AMD që komandojnë çmime më të larta se në ditët e para-Zen. Procesorët AMD llogariten për 81% të të ardhurave të CPU -së të desktopit Mindfactory në korrik, krahasuar me 19% që vijnë nga shitjet e Intel.

Duke parë përpara, do të jetë interesante të shihet nëse lansimi i Intelit Alder Lake përmbys skenarin. ose ka ndonjë lloj ndikimi kuptimplotë në atë që mbetet një pabarazi e madhe në Mindfactory. Possibleshtë e mundur-standardet e zbuluara kohët e fundit treguan se performanca e Alder Lake me një fije të vetme ishte 22% më e lartë se Zen 3. Ky do të ishte një propozim intrigues nëse qëndron lart. Ne do ta dimë mjaft shpejt, me Alder Lake në rrugën e duhur për të filluar këtë vit (ndoshta që në tetor).