Android 12 mund të mos jetë ashtu siç shihet në telefonat Pixel të Google

foto

Duket sikur të gjithë e urren mënyrën se si duket Android 12. OK, ndoshta jo të gjithë, por shikoni komentet në çdo artikull që flet për pamjen dhe ndjesinë e Android 12 dhe do të shihni se shumë njerëz nuk i pëlqejnë ndryshimet që ka bërë Google.

Ky është një lajm i keq për Google, por në të vërtetë nuk është për pothuajse çdo pronar telefoni Android. Kjo sepse ajo që keni parë në telefonat Google, si Pixel 6, nuk është se si duhet të duket Android 12. Ose do të duket, sepse softueri në një telefon Pixel është po aq i personalizuar sa softueri në një telefon Galaxy.

Kjo është përgjithësisht një gjë e mirë. Google dhe partnerët e tij krijojnë Android 12, por shumica e tij nuk është ajo që mund të shihni. Ekzistojnë disa rregulla që kompanitë e tjera duhet të ndjekin nëse duan të përfshijnë softuerin e Google si Gmail ose Play Store dhe disa rregulla të përgjithshme për artikuj të veçantë, si dhe udhëzime se si Google dëshiron të duket, por në pjesën më të madhe , Google i lejon prodhuesit e telefonave të bëjnë gjërat e tyre.

Kështu duhet të jetë dhe çfarë i ndan prodhuesit e ndryshëm të telefonave Android. Nëse dëshironi që çdo kompani të ndërtojë Android saktësisht siç është shkruar, atëherë nuk keni fat sepse asnjë prodhues telefoni nuk e bën këtë. Ju do të duhet të instaloni vetë firmuerin e personalizuar nëse dëshironi atë që të gjithë e quajnë “stock” Android. Por edhe kjo nuk ekziston dhe ekipet e zhvillimit të palëve të treta gjithashtu marrin vendime se si do të duket dhe ndihet Android.

Me këtë në mendje, duhet të mbani mend se ekipi i zhvillimit në Google që punon në linjën telefonike Pixel janë gjithashtu prodhues telefonash që personalizojnë shumë Android. E hutuar akoma? Unë nuk ju fajësoj vërtet nëse jeni sepse kjo është e ndërlikuar edhe pse nuk duhet të jetë.

Kodi që fuqizon Android 12 është falas për t’u përdorur dhe me burim të hapur. Google e quan atë AOSP, e cila është shkurtesë për projektin me burim të hapur Android. Por AOSP nuk është gjithçka që nevojitet për të fuqizuar çdo pajisje dhe ndërfaqja e përdoruesit – gjërat që shihni që prekni ose rrëshqitni – është shumë themelore.

Prodhuesit e telefonave duhet të marrin atë kod falas dhe t’i shtojnë shumë atij vetëm për të aktivizuar një pajisje. Pasi të ketë mbaruar, zhvilluesit mund të fillojnë punën duke e bërë atë më të bukur dhe më funksional. Hidhni një sy se çfarë ka bërë Samsung me Android. One UI i Samsung (emri i kompanisë për softuerin e saj të telefonit) është funksional por i pasur me veçori dhe kompania ka bërë shumë punë për ta bërë atë të duket e mrekullueshme. Android 12, ose One UI 4, nuk është ndryshe.

Puna është se nuk duket vërtet si Android 12 që mund të keni parë në ndonjë rishikim. Kjo për shkak se ato komente u shkruan kur vetëm telefonat Pixel përdornin Android 12, kështu që shumë nga ato që u shfaqën ishin në të vërtetë specifike për Pixel. Google nuk po ndihmon kur ndërron veçoritë e Pixel me veçoritë e Android 12 në të njëjtin postim në blog, madje edhe ne jemi fajtorë që nuk i ndajmë sa duhet gjërat. Është e vështirë sepse ne nuk e dimë saktësisht se çfarë i detyron Google prodhuesit e telefonave të bëjnë derisa njëri prej tyre ta bëjë këtë, kështu që nuk mund të jemi 100% të sigurt se si do të duket ndonjë gjë specifike.

Kjo nuk është vetëm një gjë e Samsung dhe të gjithë telefonat më të mirë Android përdorin versione të personalizuara të Android. Samsung ka shumë tërheqje me Google sepse kompania, për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, është Android kur bëhet fjalë për pjesën e tregut. Kjo po ndryshon ngadalë, por tani, Samsung është mbret/ Por edhe mbreti duhet të ndjekë rregullat. Cilado kompani që e ka prodhuar telefonin që po përdorni ose atë që po mendoni të blini, do të jetë vendimtari kur bëhet fjalë për pamjen e Android 12.

Është pak konfuze për konsumatorin sepse shumica e sistemeve operative komerciale, si Windows ose iOS, janë të njëjta në çdo pajisje, pavarësisht se kush e ka bërë atë. Cilësimet janë të njëjta dhe në të njëjtin vend, gjërat që ju pëlqejnë janë në çdo pajisje tjetër që ekzekuton softuerin, si dhe gjërat që ju urreni. Android është thjesht ndryshe.

Pjesa më e mirë e të gjithave është se nëse ju pëlqen softueri nga një kompani specifike tani, ai ka të ngjarë të jetë shumë i ngjashëm pasi të përditësohet në Android 12. Pjesa e dytë më e mirë është se askush nga ne nuk duhet të shqetësohet për gjithë këtë dhe ne mund ta blejmë telefonin ashtu siç duam të duket dhe ndjehet.