Android Auto në Google Maps u përditësua me një veçori të re

foto

Ky përditësim i ri sjell një ekran krejtësisht të ri fillestar, një veçori që Google e shfaqi tashmë në vitin 2019 kur në të vërtetë njoftoi mënyrën e re të drejtimit, prandaj duke bërë gjithçka gati për debutimin e madh që pritet më vonë këtë vjeshtë.

Siç mund ta shihni në pamjet e ekranit këtu, ekrani i ri fillestar e bën edhe më të qartë se është mundësuar nga aplikacioni Google dhe Google Assistant.

E kombinuar me Google Maps dhe aktualisht e disponueshme për një numër të kufizuar përdoruesish si pjesë e një vrojtimi paraprak, mënyra e drejtimit siguron një përvojë të optimizuar për makinën që ofron qasje të lehtë në aftësitë thelbësore pas timonit, siç janë telefonatat, muzika dhe mesazhet. Karakteristikat e lundrimit padyshim që mundësohen nga Google Maps.

Sa i përket Android Auto për përdoruesit e telefonave, e gjithë përvoja sigurisht që ndihet e njohur, pasi ky ishte edhe qëllimi i aplikacionit që Google tani po përpiqet të heqë qafe. Kalimi do të ndodhë me debutimin e Android 12 kur aplikacioni Android Auto për telefonat do të hiqet, ndërsa përdoruesit do të drejtohen në modalitetin e ri të drejtimit të shoqëruar me Google Maps.

Ekrani i ri fillestar vjen me një UI mjaft të drejtpërdrejtë, dhe pas nisjes, gjërat e para që shihni janë veprimet e rekomanduara në një kartë të quajtur “Për ty”. Kjo padyshim përdor inteligjencën e Google Assistant dhe supozohet të ofrojë qasje më të lehtë në gjërat që ju nevojiten më shumë.

Ka karta të dedikuara për mesazhe, thirrje telefonike dhe një riprodhues muzikor, dhe ekrani i ri fillestar gjithashtu përfshin një kuti kërkimi në krye të UI për t’ju ​​lejuar të siguroni me lehtësi një adresë dhe më pas të filloni navigimin me Google Maps.

Ka raporte se i njëjti përditësim do të jetë i drejtpërdrejtë edhe në Android 11, kështu që ka shumë të ngjarë, pasi Android 12 të lançohet më vonë këtë vit, kalimi në modalitetin e ri të drejtimit do të bëhet në të gjitha versionet e OS të mbështetura.