Aplikacioni i ri i Paint i Microsoft për Windows 11 tani po del në tregun e brendshëm

foto

Muajin e kaluar, Microsoft tregoi një aplikacion të ri Paint për Windows 11. Ishte një nga shumë aplikacionet që u ngacmuan – përfshirë Snipping Tool, Photos dhe më shumë – por për një kohë, Paint mungonte në veprim. Tani, më në fund po del në Windows Insiders në kanalin Dev.

Microsoft po e quan këtë një “rrotullim modern në aplikacionin klasik”, dhe kjo kryesisht e përmbledh atë. Me Windows 11, Paint po merr rregullimin e parë të duhur vizual në epoka. Po shton gjëra si qoshet e rrumbullakosura dhe Mica, dhe kjo është një punë e madhe. Që nga mosha e Windows 8, ne kishim këtë përvojë të rëndë ku disa aplikacione u ridizajnuan për platformën e re, ndërsa aplikacionet e trashëguara si Paint mbeten prapa.

Nuk është vetëm Mica dhe qoshet e rrumbullakosura. Ajo vjen me një shirit të ri mjetesh, dhe siç mund ta shihni, ka ikona krejt të reja. Kutitë e ngjyrave tani janë qarqe me ngjyra dhe ka menutë të reja zbritëse për gjëra të tilla si furçat.

Në të vërtetë, është kryesisht një rifreskim vizual, duke marrë një produkt të njohur dhe duke e bërë atë të përshtatet me modelin modern. Ekziston një veçori e re, e cila është një mjet i ri teksti. Ka për qëllim t’ju lejojë të redaktoni më lehtë tekstin.

Aplikacioni i ri Paint po del për përdoruesit e Windows 11 në kanalin Dev të Programit Windows Insider. It’sshtë gjithashtu mjaft e sigurt të thuhet se kjo do të jetë ende në rrugën paraprake kur Windows 11 të lansohet më 5 tetor. Sistemi i ri operativ arrin në vetëm një javë, dhe kjo duket si një periudhë e shkurtër që një aplikacion i ri të përparojë përmes Beta dhe lëshoni kanalet Preview.

Lajmi i mirë është se nuk do të duhet të prisni për një azhurnim të veçorive ose diçka të ngjashme. Aplikacioni i ri Paint duhet të arrijë si një përditësim për aplikacionin ekzistues përmes Microsoft Store, sa herë që është gati.

Ky është i fundit nga aplikacionet e reja që Microsoft ka ngacmuar për Windows 11. Me sa duket, do të ketë përditësime të tjera të aplikacioneve në kuti në të ardhmen, por tani për tani, fokusi është në nisjen e sistemit të ri operativ më 5 tetor.