Ora inteligjente hibride e Withings

foto

ScanWatch Horizon është ora e zgjuar hibride e Withings që kombinon një ekran dixhital me një format mekanik tradicional. Ju blini një Withings sepse urreni pamjen e veshjeve tipike të përqendruara në shëndet dhe urreni bombardimin e njoftimeve që pllakosin orë të tjera inteligjente.

Withings thotë se u desh frymëzim i dizajnit për ScanWatch Horizon 43 mm nga “orët luksoze të zhytjes” si Submariner ose Seamaster-ndikime që mund të shihen në shtresën prej xhami safiri pa reflektim me përfundim titani, një kornizë rrotulluese prej çeliku inox dhe ndriçues akrepat e orës dhe treguesit për dukshmërinë në dritë të ulët. Rezistenca e tij ndaj ujit vlerësohet vetëm në 10 ATM, megjithatë, duke e bërë atë të papërshtatshme për zhytje të thella. Por duhet të jetë mirë për not, sërf, snorkeling dhe aktivitete të tjera ujore mbi 100 metra (330 këmbë). Orët e zhytjes nga Rolex dhe Omega janë zakonisht të papërshkueshëm nga uji në një thellësi deri në 300 metra (980 këmbë).

Si gjurmues i fitnesit, ScanWatch Horizon mund të njohë dhe gjurmojë automatikisht më shumë se 30 aktivitete, duke përfshirë ecjen, vrapimin, notin dhe çiklizmin. Shtë i pajisur me Bluetooth për të përdorur GPS -në e telefonit tuaj për të ndjekur rrugët tuaja, me një bateri që mund të zgjasë deri në 30 ditë para se të keni nevojë për rimbushje. Të dhënat e grumbulluara sinkronizohen në aplikacionin Withings Health Mate (iOS dhe Android) në telefonin tuaj, ku performanca mund të monitorohet ose lidhet me Apple Health, Google Fit, Strava dhe më shumë.

Ora vjen pa sensorë për të matur rrahjet e zemrës dhe oksigjenin e gjakut për të vlerësuar nivelin tuaj të vlerësuar të fitnesit VO2 Max. Gjithashtu mund të nxisë një përdorues të regjistrojë një EKG “të gradës mjekësore” prej 30 sekondash kur zbulon shenja të një ritmi të parregullt të zemrës. ScanWatch Horizon gjithashtu gjurmon gjumin. Dhe ashtu si ScanWatch origjinal i shpallur vitin e kaluar, Horizon mund të zbulojë dhe paralajmërojë përdoruesit e çrregullimeve të mundshme që mund të tregojnë apnea të gjumit, një gjendje ku frymëmarrja ndalon gjatë gjumit.

Veçanërisht, pretendimet e EKG -së po pengojnë që ScanWatch dhe ScanWatch Horizon të dalin në shitje në SHBA pasi kërkohet Pastrimi i FDA -së. Me fillimin e pritjes së pastrimit në vitin 2020, por këto “kohë të pazakonta” kanë krijuar një vonesë, sipas kompanisë. Withings thotë se është në kontakt të rregullt me ​​FDA dhe tani pret miratimin “brenda javëve”. Ajo tashmë ka miratimin rregullator në Evropë, Australi dhe MB, për shembull.

Mos harroni, siç thamë në rishikimin tonë të bazuar në shkencë të hibridit Withings ScanWatch, mjekët nuk u besojnë orëve të mençura vetëm për të zbuluar apneën e gjumit, dhe as ju. Dhe ndërsa oksigjeni i gjakut është një metrikë e rëndësishme për të monitoruar pacientët me COVID-19, sensorët e veshur me kyçin e dorës si ky nuk kanë saktësinë e oksimetrave të pulsit që marrin matje në gisht.

ScanWatch Horizon është në dispozicion sot në MB, Francë dhe Gjermani për 499.95 €/499.95. Withings thotë se duhet të jetë i disponueshëm në SHBA diku në TM4 2021, deri në atë kohë ai pret të ketë Pastrimin e FDA -së.