Apple mund të jetë duke punuar në një MacBook Pro me ekran të dyfishtë dhe karikim pa tel

foto

A do të interesoheshit për të blerë një MacBook që nuk kishte një tastierë fizike? Apple sapo iu dha një patentë e re për një pajisje MacBook me ekran të dyfishtë, e cila përdor një tastierë virtuale në vend të saj.

Pra, në vend që të shtypni çelësat fizikë, do të përdorni atë që mund të jetë lehtësisht një version i zmadhuar i Touch Bar. Sado e çuditshme të tingëllojë, përsëri ndihet si një opsion më i mirë sesa tastiera shumë e keqtrajtuar Butterfly.

Sipas Patently Apple, kjo tastierë virtuale mund të personalizohet, me përdoruesit që mund të ndërrojnë pozicionin e tastierës dhe tastierës, si dhe mbështetje për dizajne ergonomike dhe paraqitje të ndryshme të tastierës. Kjo do të ishte veçanërisht e dobishme nga pikëpamja e prodhimit, pasi Apple mund të krijojë një MacBook pa pasur nevojë të përshtatë tastierën për secilin rajon.

Dhe për ata prej jush të shqetësuar për përdorimin e përfundimit të lëmuar dhe me shkëlqim të një ekrani me prekje në krahasim me ndjesinë prekëse të butonave fizikë, keni fat. Ideja këtu është që tastiera virtuale do të ofrojë gjithashtu reagime haptike dhe audio, të dizajnuara për të “ofruar një përvojë natyrore të tastierës”.

Me sa duket kjo do të përfshijë një tingull klikues të dëgjueshëm dhe një përgjigje haptike për t’ju thënë se në të vërtetë e keni goditur çelësin, diçka që në përgjithësi mungon në tastierat e ekranit me prekje.

Por nëse përdoruesi preferon, mund të ketë gjithashtu një mundësi për një shtesë mekanike të tastierës që qëndron në krye të ekranit virtual. Gjithashtu të detajuara janë sensorë të shumtë Touch ID përgjatë pjesës së përparme të MacBook, Face ID dhe një karikues pa tel në këndin e poshtëm të majtë.

Patenta gjithashtu përmend se tastiera virtuale mund të përdoret si kontrollues loje, ndërsa gjithashtu ofron potencialisht lloje të ndryshme të hyrjes me prekje. Gjeste, prekje të shumta, rrëshqitje dhe të gjitha ato gjëra të tjera që janë në dispozicion në iPhone dhe iPad, por jo në MacBooks pa prekje.

Për të përfunduar gjithçka, do të kishte gjithashtu një sistem refuzimi të pëllëmbës, kështu që ju mund të mbështetni duart dhe kyçet në zonën që funksionon si një pistë, pa shkaktuar ndonjë problem.

Gjëja për patentat është se zotërimi i tyre nuk është i njëjtë me planifikimin e përdorimit të tyre. Sigurisht që Apple mund të ketë përpiluar disa modele për të treguar se si mund të funksionojë një tastierë virtuale MacBook, por kjo nuk do të thotë se do të ndodhë së shpejti.

Sidomos duke parë se si kjo do të ishte mjaft ambicioze. Laptopët me ekran të dyfishtë ekzistojnë, por ata nuk janë saktësisht të zakonshëm dhe nuk janë ngritur në asnjë mënyrë kuptimplote. Një pjesë e kësaj do të jetë për faktin se zëvendësimi i një tastiere me një ekran me prekje nuk është aq e lehtë sa shtimi i një ekrani të dytë virtual.

Tastierat me prekje funksionojnë për përdorimin bazë të telefonit dhe tabletit, por të shtypësh në një panel me prekje është krejtësisht e ndryshme nga të shtypurit në një tastierë fizike me butona fizikë. Veçanërisht nëse prekni, pasi çelësat fizikë janë shumë më të lehtë për t’u përdorur pa shikuar.

Patenta e Apple shkon disi në përpjekjen për të zgjidhur këtë çështje, por ne do të duhet ta shohim me të vërtetë për të thënë nëse funksionon apo jo. Idetë mund të tingëllojnë mirë në letër, por ato nuk dalin gjithmonë ashtu siç duhet.

Ashtu si tastiera famëkeqe Butterfly, e cila supozohej se do t’u ofronte çelësave më shumë hapësirë ​​për të lëvizur, ndërsa ishte më e hollë se tastierat tradicionale të ndërrimit të gërshërëve. Natyrisht që nuk funksionoi aq mirë, duke pasur parasysh se sa të urryer janë tastierat e fluturave në mënyrë universale.

Paneli i tastierës virtuale është një ide interesante, por nuk ka të ngjarë që do ta shohim së shpejti. Duke përjashtuar disa modele të meta që bëjnë të mundur prodhimin e tyre, tastierat fizike janë mekanizma vërtet budallenj. Dhe ndryshimi i asaj për diçka më pak të besueshme nuk i bën askujt favor.