Kina kufizon lojërat e fëmijëve në internet në një orë

foto

Administrata Kombëtare e Shtypit dhe Publikimit i tha agjencisë shtetërore të lajmeve Xinhua se lojërat do të lejoheshin vetëm nga ora 20:00 deri në 21:00.

Ai gjithashtu udhëzoi kompanitë e lojërave për të parandaluar fëmijët që luajnë jashtë këtyre kohëve.

Në fillim të këtij muaji një media shtetërore i quajti lojërat online “opium shpirtëror”.

Inspektimet e kompanive të lojërave në internet gjithashtu do të rriten, për të kontrolluar nëse afatet kohore po zbatohen, tha rregullatori.

Rregullat e mëparshme e kishin kufizuar lojën online të fëmijëve në 90 minuta në ditë, duke u rritur në tre orë gjatë pushimeve.

Masa pasqyron një shqetësim të gjatë për ndikimin e lojërave të tepërta tek të rinjtë.

Një muaj para kufizimeve të fundit, një artikull i publikuar nga Economy Daily Daily Daily pretendonte se shumë adoleshentë ishin bërë të varur nga lojërat online dhe po ndikonte negativisht tek ata.

Artikulli nxiti rënie të konsiderueshme të vlerës së aksioneve në disa nga firmat më të mëdha të lojërave online në Kinë.

Në korrik, gjiganti kinez i lojërave Tencent njoftoi se po bënte njohjen e fytyrës për të ndaluar fëmijët të luanin midis orës 22:00 dhe 08:00.

Ky veprim pasoi frikën se fëmijët po përdornin letërnjoftimet e të rriturve për të anashkaluar rregullat.

Probablyshtë ndoshta një fund zhgënjyes i verës për dhjetëra miliona lojtarë të rinj të Kinës.

Autoritetet kineze kanë qenë prej kohësh të shqetësuar për varësinë nga lojërat dhe aktivitetet e tjera të dëmshme në internet midis të rinjve.

Pekini duket se shfaq një skepticizëm në rritje mbi zgjerimin e kapitalit dhe teknologjisë, si dhe ndikimin e tij potencialisht negativ në mirëqenien e brezit të ri të vendit.

Rregulli i ri erdhi mes një goditjeje gjithëpërfshirëse ndaj gjigantëve të teknologjisë kineze, si Alibaba, Didi dhe Tencent, si dhe një sërë reformash mbi aktivitetet e konsideruara nga Pekini si të dëmshme për brezin e ri, duke përfshirë kulturën e tifozëve të famshëm dhe mësimet private.

Duke imponuar këto rregulla të reja, qeveria kineze shpreson të krijojë “energji pozitive” tek të rinjtë dhe t’i edukojë ata me atë që Pekini i konsideron “vlera të sakta”.

Ndërsa shumë prindër kinezë mund të duartrokasin kufizimin e lojërave, disa në rrjetet sociale të Kinës Weibo kritikojnë ndërhyrjen e qeverisë si “të paarsyeshme” dhe “arbitrare”.

“Pse nuk e planifikon kur unë shkoj në tualet, ha ushqime dhe shkoj në shtrat,” lexohej në një koment sarkastik.