Apple punëson një shef të ri software për projektin HomePod

foto

HomePod u njoftua në vitin 2017, por altoparlanti inteligjent i Apple nuk u bë kurrë i njohur. Kjo mungesë e popullaritetit pa që mini HomePod të zëvendësonte modelin origjinal. Sidoqoftë, Apple nuk duket se ka hequr dorë nga HomePod, pasi kompania tani ka punësuar një Shef të ri të Softuerit HomePod.

Sipas një raporti të Bloomberg, i cili u dëgjua nga burime të njohura me çështjen, Apple ka punësuar inxhinierin Afrooz Family për të udhëhequr ekipin e HomePod Software. Familja kishte punuar në Apple në të kaluarën, midis 2012 dhe 2016, por ai u largua nga kompania për të themeluar fillimin e zërit Syng.

Siç e mbuluam vitin e kaluar, Syng ka rekrutuar shumë ish -punonjës të tjerë të Apple për të punuar në produkte të reja për tregun e zërit në shtëpi, që në thelb nënkupton konkurrentët e HomePod. Meqenëse Syng nuk është pjesë e marrëveshjes, Family u largua nga fillimi për t’u kthyer në Apple.

Në Apple, Afrooz Family është përgjegjës për punën në disa teknologji të njohura të tingullit për produktet e kompanisë, duke përfshirë Audio Hapësinore dhe sistemin e Ndërgjegjësimit Hapësinor të HomePod.

Edhe pse HomePod është një altoparlant i zgjuar, Apple së pari e synoi atë si një altoparlant me cilësi të lartë. Sidoqoftë, për shkak të çmimit të tij të lartë dhe disa veçorive të zgjuara në krahasim me konkurrentët e tij, HomePod nuk u bë kurrë një hit. Në fillim të këtij viti, Apple zyrtarisht ndërpreu HomePod. Kompania thotë se tani i ka kthyer përpjekjet e saj tek HomePod mini, i cili u prezantua në vitin 2020 me një çmim më të volitshëm.

Sipas thashethemeve, Apple është ende duke punuar në modelet e reja të HomePod, të cilat përfshijnë një version të vendosur midis HomePod mini dhe HomePod origjinal. Bloomberg gjithashtu raportoi se Apple po zhvillon një kuti set-top që kombinon programin Apple TV dhe altoparlantin HomePod në një pajisje.