Teknologjia e re e ekranit mund të dyfishojë jetën e baterisë të Galaxy, iPhone ose Nintendo Switch

foto

Konsumi i energjisë në ekran është aktualisht përcaktuesi më i rëndësishëm i kohëzgjatjes së telefonit ose pajisjes tjetër me ekran OLED me një karikim. Me chipset celularë që zbresin në procesin aktual të prodhimit 5nm, fuqia mesatare e tyre nuk është ajo që përcakton jetën e baterisë nëse nuk luani lojëra të rënda 3D për një periudhë të zgjatur kohe.

Për përdorim të përditshëm, jeta e baterisë së telefonit tuaj varet kryesisht nga një gjë – ekrani – dhe teknologjia me të cilën është ndërtuar. Ekranet kryesore LTPO OLED të Samsung që tani janë në modelet iPhone 13 Pro ose Galaxy S21 janë bërë me procesin e prodhimit të ekranit të gjeneratës së 6-të dhe kanë konsum shumë më të ulët të energjisë sesa, të themi, paneli i iPhone 13 LTPS, pavarësisht aftësive të tyre të larta të ritmit të rifreskimit Me

Samsung, megjithatë, tashmë është duke punuar në metodën e ekranit OLED të gjeneratës 8.5, ndërsa një studiues korean tregoi në një intervistë një proces krejt të ri të prodhimit të ekranit që mund të revolucionarizojë pajisjet mobile me ekrane të tillë.

Ne nuk do t’ju mërzisim me detajet e ndërlikuara teknike të hulumtimit, por me pak fjalë teknologjia e re e depozitimit të materialit organik me ekran OLED shmang avullimin aktual të derdhjes.

Duke kufizuar avullimin e pashmangshëm horizontal, i ashtuquajturi fenomen hije që pengon shfaqjen e ekraneve OLED të masës aktuale nga thyerja e barrierës së densitetit të pikselave 550ppi është gjithashtu i kufizuar dhe mund të çojë në ekranet OLED 10,000ppi në rrugë.

Jo vetëm kaq, por dyfishimi i zonës aktive të materialeve të pikselit të depozituar zgjat jetëgjatësinë e tyre dhe, më e rëndësishmja, zvogëlon shumë tërheqjen e përgjithshme të fuqisë së ekraneve të bërë me teknologjinë premtuese.

Kjo është arsyeja pse Profesor Hwang flet për dyfishimin e jetëgjatësisë së baterisë së Galaktikave të Samsung, pasi ky është telefoni që ai mban në dorë në videon e intervistës më poshtë. E ashtuquajtura “teknologji e depozitimit të burimit të petë” është tani në fazat e avancuara të zhvillimit të prototipit dhe ekipi i tij fillestar po siguron fonde për raundin e ardhshëm të investimeve, këtë herë për prodhimin masiv të paneleve të tilla si një dëshmi e konceptit.