BBC përdori motorin e lojës ‘Fortnite’ për të mbuluar Olimpiadën 2020

foto

Gjatë mbulimit të Olimpiadës së fundit në Tokio 2020, BBC përdori Unreal Engine të Epic Games për të krijuar të gjithë studion.

Në vend që të fluturonte prezantuesit e saj të ndryshëm në Tokio, BBC përdori të njëjtin motor si Fortnite për të krijuar një larmi strukturash në studio. Nga peshqit që notonin rreth kopshtit deri në pamjet e horizontit të Tokios, pothuajse gjithçka që shikuesit panë në ekran ishte dhënë në motorin e lojës.

“Shumë njerëz supozuan se ne në fakt jetonim nga Tokio, por për shkak të pandemisë, kufizimeve të dukshme të udhëtimit dhe pasigurisë që erdhi me gjithë atë, ne i kemi bërë gjërat paksa ndryshe,” tha Dan Walker në një turne në prapaskenë të studio e Olimpiadës, siç u gjet nga Nintendolife.

Ai më pas zbuloi se e gjithë ngjarja në fakt u transmetua nga Salford. Rezulton se e vetmja gjë që objektet e vërteta në “Mbretërinë e Gjelbër” ishin karriget, dyshemetë dhe tavolinat metalike.

“Kompleti është dhënë nga i njëjti motor që prodhon Fortnite,” vazhdon Walker para se Sam Quek të shpjegojë sesi të gjitha imazhet janë dhënë në kohë reale. Të padukshme për shikuesit “fantazmat” u projektuan në mure për të ndihmuar prezantuesit të intervistonin atletët e Olimpiadës me bazë në Tokio ndërsa i gjithë ekuipazhi ishte fshehur duke përdorur “maskimin virtual”.

“Për shkak se gjithçka është maskuar dhe shënuar në mënyrë tepër të kujdesshme, ka disa gjëra që nuk mund t’i bëni ose vende ku nuk mund të shkoni,” thotë Walker para se të zhduket ndërsa ecën në një nga ato zona të maskuara. Siç mund ta imagjinoni, veshja e rrobave jeshile ose të bardha ishte gjithashtu një jo jo e madhe.

Ky nuk ishte i vetmi crossover i lojrave/Olimpiadës që pamë këtë vit. Muzika nga videolojërat e famshme fonogramin e ceremonisë së hapjes ndërsa dokumentet e zbuluara kanë zbuluar se dikur kishte plane që Lady Gaga të zhdukej në një tub të deformuar gjatë së njëjtës ngjarje.