Çfarë po vjen në React 18

foto

React 18 duket premtues: grumbullimi automatik i gjendjes, API të reja dhe një interpretues i ri i serverit transmetues-të gjitha të testuara paraprakisht. Le të hedhim një vështrim më të afërt.

React po bëhet gjithnjë e më mirë çdo herë që lëshohet një version i ri. Frameworkshtë korniza më e përdorur JavaScript për ndërtimin e aplikacioneve moderne me një listë të jashtëzakonshme dhe të gjerë të veçorive të fuqishme.

Kohët e fundit, ekipi React njoftoi një plan versioni për lëshimin e versionit të ri React 18.

Një grup pune u krijua për të përgatitur komunitetin për miratimin gradual të veçorive të reja në React 18. Një panel ekspertësh, zhvilluesish, autorësh bibliotekash dhe edukatorësh u ftuan të japin komente, të bëjnë pyetje dhe të bashkëpunojnë. Kjo do të thotë që versioni i ri React 18 do të testohet plotësisht në betejë dhe komuniteti do të jetë pjesë e tij.

Shumë karakteristika të rëndësishme dhe ndryshime në API po vijnë në versionin tjetër të React. Ne do të mbulojmë se cilat janë këto veçori dhe ndryshime dhe do të shikojmë se si ato do të ndikojnë në mënyrën se si ne aktualisht ndërtojmë aplikacione React.

Versioni i fundit i React që kishte një ndikim të madh në komunitet ishte versioni 16.8. Ky version doli me React Hooks, një mënyrë e fuqishme për të menaxhuar gjendjen në përbërësit funksionalë dhe ripërdorimin e kodit midis tyre.

Versioni React 17 nuk solli shumë ndryshime API në thelbin e kornizës JavaScript. Ai ishte më i fokusuar në përmirësimin e bazave dhe hedhjen e bazës për përditësimet e ardhshme.

Nga ana tjetër, versioni React 18 do të sjellë shumë veçori të fuqishme për të përmirësuar përvojën e zhvilluesit dhe të na ndihmojë të krijojmë përvoja të mahnitshme në internet.

Versioni i ri i React duket premtues. U njoftuan shumë karakteristika të reja, të tilla si grumbullimi automatik i gjendjes, API të reja dhe një interpretues i ri i serverit transmetues. Le të hedhim një vështrim më të afërt.

Ne e dimë që aplikacionet React të dhëna nga ana e serverit janë shumë të njohura në ditët e sotme. Kornizat React të tilla si Next.js janë bërë një zgjidhje e konsiderueshme dhe e fuqishme për krijimin e aplikacioneve React të ofruara nga serveri, dhe e ardhmja duket më e ndritshme tani pasi mbështetja për paraqitjen nga ana e serverit në React do të rritet në versionin e ri.

React 18 do të mbështesë Pezullimin në server dhe do t’i bëjë aplikacionet e dhëna nga ana e serverit më interaktive dhe më kuptimplota. Pezullimi ju lejon të ndani aplikacionin tuaj React në njësi më të vogla të pavarura që nuk bllokojnë pjesën tjetër të aplikacionit tuaj gjatë ngarkimit.

Do të rezultojë në një përvojë më të mirë dhe më të shpejtë nga ana e serverit dhe përdoruesit tuaj do të jenë në gjendje të ndërveprojnë me aplikacionin tuaj shumë më shpejt. Këto përmirësime janë automatike dhe nuk keni nevojë të shkruani ndonjë kod të veçantë koordinimi që ato të funksionojnë.

Ju mund të keni dëgjuar më parë për termin modaliteti i njëkohshëm në React. It’sshtë një mekanizëm i ri që do të shtohet që do të lejojë React të përgatisë shumë versione të UI në të njëjtën kohë.

Mënyra e njëkohshme në React është një grup karakteristikash që do të na ndihmojnë të kemi ndërfaqe ndërfaqe më të rrjedhshme dhe të përgjegjshme, duke na lejuar të parandalojmë përditësimet e ndërprerjes së rendimentit dhe të fillojmë të kemi interpretim të ndërprerë, duke na lejuar të japim përparësi dhënies së përditësimeve.

Modaliteti i njëkohshmërisë do të regjistrohet në versionin e ri React 18, kështu që ju mund të zgjidhni nëse do ta përdorni atë apo jo.