Mark Zuckerberg: Bota virtuale dhe puna nga shtëpia

foto

Në të ardhmen, ju mund të uleni në një tavolinë ose një tryezë brenda shtëpisë tuaj dhe të punoni në distancë.

Por ju do ta bëni atë në realitetin virtual me një maskë Oculus Rift të lidhur në fytyrë dhe të gjithë kolegët tuaj që punojnë si avatarë pranë jush.

Të paktën, kjo është ideja nga shefi miliarder i Facebook Mark Zuckerberg.

Kjo sepse përveç drejtimit të WhatsApp dhe Instagram, Facebook gjithashtu zotëron Oculus – platformën e realitetit virtual që filloi me video lojëra disa vjet më parë.

Në një intervistë për CBS në SHBA sot, Zuckerberg zbuloi ‘Horizon Workrooms’ të cilat janë, në të vërtetë, zyra virtuale për të banuar punëtorët.

Me kënaqësi, ai e bëri këtë mbi realitetin virtual që çoi në pamjen interesante të Zuckerberg dhe prezantueses së CBS, Gayle King, të dyja të veshur me kufje dhe duke folur me njëri -tjetrin.

“Kështu që unë mendoj për metaverse si gjenerata e ardhshme e internetit,” tha Zuckerberg. ‘Kështu që ju mund të mendoni për këtë pasi, në vend që të jeni një internet që ne e shikojmë, në telefonat tanë celularë ose ekranet e kompjuterit tonë, është një internet në të cilin ne jemi pjesë, ose në të cilën mund të jemi brenda. ‘

Punëtorët që përdorin Horizon Workrooms mund të krijojnë avatarë të vetes dhe të përdorin gjestet e dorës brenda matricës falë kontrolluesve pa tel Oculus që vijnë me kufjet VR.

Sipas Zuckerberg, Facebook ka punuar në këtë që para goditjes së pandemisë. Por me Covid-19 që përshpejton punën nga revolucioni në shtëpi, ideja e bashkëpunimit praktikisht mund të mos jetë aq budalla sa do të kishit supozuar në fillim.

“Tani për tani, unë mendoj se njerëzit mendojnë për ne si një kompani të mediave sociale, dhe kuptohet,” tha Zuckerberg.

“Por unë mendoj, ju e dini, pesë vjet nga tani, nëse ne e bëjmë punën tonë mirë këtu, njerëzit do të mendojnë për ne kryesisht si një kompani metaverse.”

CEO i Facebook vazhdoi: ‘Ka një vend të rëndësishëm për zyrat që njerëzit të mblidhen, por unë gjithashtu mendoj se ka një vend të rëndësishëm për njerëzit që mund të mos duan të lëvizin në një qytet të shtrenjtë, mund të duan të qëndrojnë me familjen e tyre ose ku ata u rrit, por gjithashtu dëshiron të ketë qasje në mundësitë që ndoshta historikisht do të kishte qenë vetëm në Nju Jork ose në LA ose në një nga këto qytete më të mëdha. ‘

“Pra, ju e dini, të gjitha këto mjete, pavarësisht nëse janë video konferenca, ose, e dini, përfundimisht të jeni në gjendje të bashkëpunoni më mirë në metaverse, në produkte si Sallat e Punës, ato që kemi ndërtuar këtu, mendoj se të gjitha janë vetëm pjesë e këtij progresi të duke u dhënë njerëzve më shumë liri për të jetuar ku të duan. ‘