Mesazhet 90-ditore në Whatsapp vijnë së shpejti në telefonat Samsung

foto

Pavarësisht se janë aplikacionet më të përdorura të mesazheve, WhatsApp nuk ka qenë me të vërtetë aplikacioni i zgjedhur për biseda të ndjeshme. Atij i mungonin veçoritë që ofronin aplikacionet si Telegram. Sidoqoftë, kompania në pronësi të Facebook ka bërë përpjekje për t’u përmirësuar në këtë departament.

WhatsApp kohët e fundit prezantoi një veçori të zhdukjes së mesazheve ku përdoruesit mund të caktonin biseda të veçanta që të fshiheshin automatikisht pas 7 ditësh. Duket se kompania tani është duke punuar për të shtuar një opsion 90-ditor.

Me veçori si biseda në grup, thirrje video dhe zë, WhatsApp Web dhe më shumë, WhatsApp mbetet aplikacioni më i popullarizuar i mesazheve në të gjithë globin. Miliarda njerëz e përdorin atë çdo ditë për të mbajtur kontakte me miqtë dhe familjen e tyre.

WhatsApp kohët e fundit ka shtuar veçori që e bëjnë aplikacionin më të përshtatshëm për biseda të ndjeshme. Në fillim të këtij muaji, ai prezantoi një opsion të ri “Shiko një herë” për fotot dhe videot. Përmbajtja e dërguar duke përdorur këtë opsion shkatërrohet vetë pasi të jetë parë nga marrësi.

Veçoria e mesazheve që zhduken në WhatsApp aktualisht ka vetëm një opsion 7-ditor. WhatsApp ka filluar të punojë në një opsion 24-orësh, i cili automatikisht do të fshinte bisedat pas një dite. Disa përdorues mund të gjejnë se opsioni 7-ditor është shumë i kufizuar. Kjo është arsyeja pse WhatsApp tani po punon në një opsion 90-ditor për bisedat e tij vetë-shkatërruese.

Kjo veçori është zbuluar nga WABetaInfo në përditësimin beta të WhatsApp 2.21.17.16. Ashtu si opsioni 24-orësh, ai nuk ka dalë ende drejtpërdrejt. Prisni që kjo veçori të kalojë nëpër beta dhe të hyjë në daljen e qëndrueshme në javët e ardhshme.

WhatsApp gjithashtu ka lansuar një veçori të re që e bën shumë të lehtë transferimin e bisedave nga iOS në një pajisje Android. Galaxy Z Flip 3 dhe Galaxy Z Fold 3 i Samsung janë pajisjet e para që e kanë marrë atë para se WhatsApp ta bëjë atë të disponueshëm për pajisjet e tjera.