Chrome bëhet edhe më i gjallë me ngjyrat e reja “Material”

foto

Google njoftoi Material You në konferencën e këtij viti I/O, dhe ky kapitull i Dizajnit pas Materialit duket se është padyshim lëvizja më ambicioze e kompanisë deri më tani. Materiali Ju keni të bëni me përqafimin e emocioneve dhe shprehjeve, duke përdorur parime humaniste si forma të buta dhe tema dinamike të ngjyrave që përshtaten me sfondin tuaj. Ne e kemi parë gjuhën e re radikale të dizajnit të Google të rrjedhë nga aplikacionet e tij gjatë muajve të fundit – një prej tyre është Chrome, i cili pa një spërkatje të nxjerrjes së ngjyrave kur e mbuluam atë muajin e kaluar. Tani duket se Google është duke punuar tërësisht me materialin e ri të Chrome që keni bërë.

Siç u zbulua kohët e fundit në Chromium Gerrit, Google ka përditësuar flamurin e tij dinamik të ngjyrave në Chrome për Android për të mbështetur nxjerrjen e plotë të ngjyrës Material You.

Siç u tregua më lart, Chrome do të fillojë të kapë ngjyrat e marra nga Android 12 dhe t’i zbatojë ato në ndërfaqen e tij të përdoruesit. Faqja kryesore dhe rrjeti i skedave tani kanë një nuancë delikate të aplikuar në prejardhjen e tyre që ndryshon në varësi të sfondit të vendosur në telefonin tuaj. Më e rëndësishmja, shiriti i adresave të Chrome merr një spërkatje ngjyrash, e cila plotëson bukur ngjyrën e zbehtë. Ngjyra është e dukshme kur pajisja juaj është gjithashtu në modalitetin e errët, e cila duket mjaft e hijshme në krahasim me gri të errët të mërzitshme të saj të vjetër.

Mungesa e ngjyrës që aplikohet në disa zona në Chrome (si menyja e kontekstit) është një shenjë e qartë se funksioni nuk është plotësisht gati për masat. Por edhe në gjendjen e tij në punë, ai përshtatet në mënyrë të përkryer me estetikën e Android 12-madje duket mirë, gjithashtu. Chrome është vetëm një nga disa aplikacione sot për të mbështetur Material You, dhe po bëhet e qartë se Google është serioz në zbatimin e temës së tij të dizajnit në mënyrë të vazhdueshme (ndryshe nga Material Design). Unë shpresoj se me fokusin e sapo gjetur të Google në modelin e Chrome, zhvilluesit do të përpiqen ta bëjnë shiritin e navigimit plotësisht transparent ose të na japin një mundësi për të marrë përsëri shiritin e poshtëm të adresave.

Mund të shkarkoni Chrome Canary më të fundit në Dyqanin Play ose më lart në APK Mirror. Vetëm mbani në mend se në fund të fundit është një paraqitje e paqëndrueshme paraprake – ne do të rekomandonim t’i përmbaheshim versionit të rregullt për sesionet tuaja të përditshme të shfletimit.