Clubhouse ka një modalitet të ri muzikor që mund ta kthejë atë në platformën më të mirë muzikore

foto

Clubhouse ka një konkurrencë të jashtëzakonshme nga kompanitë e mëdha që duan të zotërojnë hapësirën audio të drejtpërdrejtë, por mund të jetë duke përparuar në një mënyrë specifike. Kompania lançon një Modalitet të ri Muzikor që mund ta bëjë atë një vend më të mirë për të luajtur – dhe dëgjuar – muzikë live, përpara hyrjes së raportuar të Amazon në atë hapësirë, dhe ndërsa Twitter ka filluar të hapë “hapësira me bileta” ku muzikantët mund të organizojnë shfaqje si mirë Spotify ka gjithashtu aplikacionin e vet audio të drejtpërdrejtë.

Nëse jeni muzikant në Clubhouse, ose ju pëlqen të dëgjoni muzikë live në aplikacion, Modaliteti i ri muzikor “optimizon Clubhouse për të transmetuar muzikën tuaj me cilësi të lartë dhe tingull të shkëlqyer stereo”, sipas postimit në blog të kompanisë. Clubhouse nuk thotë se çfarë do të thotë me cilësi të lartë, por gjithashtu përmend se tani mund të lidhni pajisje profesionale, si një mikrofon USB ose një bord përzierës, dhe t’i përdorni gjatë transmetimit tuaj. Clubhouse tashmë ka shtuar audio hapësinore në fund të gushtit, gjë që i bën bisedat të tingëllojnë më shumë si një dhomë plot njerëz sesa një telefonatë e sheshtë audio.

Mund ta aktivizoni me lehtësi Modalitetin Muzikor duke prekur tre pikat në këndin e sipërm të djathtë të dhomës, duke zgjedhur Cilësinë e audios dhe më pas duke zgjedhur Muzikë. Nëse thjesht doni të dëgjoni performancën, megjithatë, nuk do të keni nevojë të bëni asgjë nga kjo – thjesht uluni dhe shijoni audio stereo nga kufjet, altoparlantët ose vetë telefoni juaj.

Clubhouse gjithashtu vuri në dukje se tipari i tij i prezantuar kohët e fundit Clips-i cili ju lejon të regjistroni një regjistrim prej 30 sekondash-do të mbështesë gjithashtu tingull stereo, kështu që nëse vendosni të ruani një pjesë të një shfaqjeje në Modalitetin Muzikor, cilësia e audios do të mbetet e njëjtë. Modaliteti i Muzikës fillimisht do të jetë i disponueshëm vetëm në iOS, por Clubhouse thotë se dalja në Android do të pasojë së shpejti.

Përveç Modalitetit të Muzikës, Clubhouse gjithashtu ka përditësuar funksionin e tij të kërkimit. Platforma tani do të shfaq shiritin e kërkimit në një vend më të përshtatshëm në krye të korridorit tuaj. Dhe si një plus i shtuar, ju gjithashtu do të jeni në gjendje t’i dërgoni miqve menjëherë nga shiriti i kërkimit, një veçori që ju lejon të ftoni shpejt miqtë në një dhomë audio të drejtpërdrejtë.

Amazon është larg konkurrencës së vetme të Clubhouse për audio live. Clubhouse ka të ngjarë të ketë mësuar këtë vit, kur Twitter, Facebook, LinkedIn dhe madje edhe Spotify krijuan versionet e tyre të dhomave të bisedave vetëm audio. E gjithë kjo erdhi në një kohë kur Clubhouse ishte akoma në një gjendje vetëm për ftesa, duke e bërë më të vështirë që aplikacioni të rritet. Por tani që aplikacioni po lulëzon, Clubhouse dëshiron të mbajë sa më shumë përparësi të jetë e mundur.