Emoji i ri i Windows 11 nuk është aq 3D sa premtoi Microsoft

foto

Microsoft fillimisht premtoi emoji të rinj 3D për Windows 11 dhe produkte të ndryshme të tjera në fillim të këtij viti. Tani kompania ka shkuar për një pamje të sheshtë 2D, me emoji të rinj që debutojnë në ndërtimet e Dev Channel të Windows 11 këtë javë.

Stili është shumë i ndryshëm nga emoji 3D që Microsoft premtoi në korrik, dhe madje edhe në cicërimat e fundit nga llogaritë zyrtare të Windows në Twitter. Microsoft duket se ka ndryshuar mendje për të bërë 3D brenda Windows 11. “Për Windows 11 ne po përdorim versionet 2D,” thotë Brandon LeBlanc, një menaxher i lartë programi në ekipin e Windows Insider. LeBlanc gjithashtu thotë se Microsoft “përdori grafikë të gabuar” në cicërimat e fundit.

Nuk është e qartë pse Microsoft nuk i ka miratuar modelet e tij 3D në Windows 11, pavarësisht premtimeve për ta bërë këtë, por ka të ngjarë sepse një dizajn më i sheshtë 2D funksionon më mirë në shumë aplikacione. Modelet 3D gjithashtu duken të ndryshme në një larmi ekranesh dhe rezolucionesh, kështu që Microsoft ka të ngjarë të jetë vendosur në një dizajn 2D për një përfaqësim më të qëndrueshëm të emoji -t të tij për të gjithë përdoruesit e Windows 11.

Ne ende presim që stili 3D të shfaqet diku tjetër në produktet e Microsoft, veçanërisht në Ekipet e Microsoft ku ekzistojnë emoji të animuar. Emoji i ri në Windows 11 përfshin gjithashtu kthimin e Clippy, pasi Microsoft ka hequr emoji standarde me kapëse letre me karakterin e tij Clippy. Microsoft po teston këtë emoji në versionet e fundit të Dev Channel të Windows 11, por pritet që së shpejti të shfaqet tek të gjithë përdoruesit.