Drejtuesit e Apple adresojnë mungesën e Face ID dhe ekraneve me prekje në Mac

foto

Një nga kritikat më të mëdha për Mac është mungesa e Face ID. Që nga lansimi i Face ID në iPhone X, disa kanë pyetur veten nëse Apple do ta sjellë ndonjëherë atë në Mac. Një raport më herët gjatë vitit sugjeroi se kjo do të ndodhë në të ardhmen, por MacBook Pro-të e rinj 14-inç dhe 16-inç me notch, dhe mungesa e Face ID-së, e kanë rikthyer debatin në rrjedhën kryesore.

Duke adresuar pse Mac-it i mungon Face ID, Tom Boger, zëvendëspresident i Apple për marketingun e produkteve të iPad dhe Mac, i tha Stern se Touch ID është më i përshtatshëm në Mac pasi duart e përdoruesve janë tashmë në tastierë.

ID-ja e prekjes në këndin e sipërm të djathtë të tastierës i lejon përdoruesit të vërtetojnë lehtësisht duke vendosur vetëm gishtin e tyre në sensor. Megjithatë, Face ID në Mac me sa duket do të ishte edhe më e lehtë, pasi Mac do të zhbllokohej sapo një përdorues të shikojë ekranin, ngjashëm me sjelljen e Face ID në iPhone dhe ‌iPad.

Një tjetër temë e nxehtë e debatit rreth Mac-it ka qenë aftësitë e ekranit me prekje. Nocioni ka qenë se nëse Mac-ët do të fitonin të dhëna me prekje, kjo do të kanibalizonte shitjet e iPad. John Ternus, nënkryetari i lartë i inxhinierisë harduerike të Apple, me sa duket pajtohet dhe tha se kjo nuk është diçka që Apple ka ndjerë nevojën për të bërë.

Ternus dhe Boger adresuan gjithashtu pyetje më specifike në lidhje me MacBook Pro të sapolançuar 14 inç dhe 16 inç dhe silikon Apple në përgjithësi. MacBook-ët e fundit kanë RAM që nuk mund të përmirësohet nga përdoruesi, kështu që sasia e RAM-it nuk mund të përmirësohet në linjë nëse një përdorues zbulon se ka nevojë për memorie shtesë sesa ajo që dërgohet me kompjuterin.

Të dy drejtuesit thonë se “arkitektura e unifikuar e kujtesës” e silikonit të Apple mundëson performancë më të lartë në Mac me silikon Apple, duke sugjeruar që nivele të ngjashme të performancës nuk do të ishin të arritshme pa UMA.

MacBook Pro i ri solli shumë veçori të shijuara nga përdoruesit e Mac, të cilat u hoqën gjatë ridizajnimit të laptopit në 2016. Më e rëndësishmja, Apple ka rikthyer porte shtesë si HDMI dhe MagSafe, ka hequr Touch Bar, ka përmirësuar ekranet dhe më shumë.

Duke folur në përgjithësi për ndryshimin e ndryshimeve këtë vit, Boger i tha Stern se Apple është gjithmonë “duke dëgjuar klientët e saj”, që do të thoshte se në fund të fundit duhej të zhbënte disa nga vendimet e mëparshme të dizajnit të Mac.