Google Calendar, News dhe Fi po marrin miniaplikacione të reja “Material You” përmes Android 12

foto

Pas paradës fillestare të tweet-eve të javës së kaluar gjatë ngjarjes së lançimit të Pixel 6, Google sot i dha një vështrim tjetër miniaplikacioneve të reja Material You për Android 12.

Ky postim në blog fillon duke ritheksuar miniaplikacionet që kanë dalë tashmë: Hartat (më të fundit), Keep dhe Ora. “Vendi i Google Photos Memories do të jetë i pari që do të përdorë kornizat e reja të miniaplikacioneve në formë të lirë në Material You”, ndërsa ka një vështrim tjetër në fushën e kërkimit të ardhshëm të “Diskut” me listën e dokumenteve të sugjeruara dhe “Tani po luhet dhe luhet së fundi” në YouTube Music.

Google thotë se këto miniaplikacione Material You janë “zyrtarisht drejtpërdrejt” në Android 12, por ky nuk është rasti për Photos, Drive ose YT Music. Ato duhet të jenë ende në proces të nxjerrjes. Për sa i përket asaj që është e re dhe e disponueshme sot, Fi “Widget-i i përdorimit të të dhënave” për abonentët MVNO merr modifikime të materialit si “Dynamic Color” dhe një tregues më të trashë progresi.

Ndërsa nuk përmendet në blog, ne shohim një miniaplikacion të ri “Orari i kalendarit”. Ridizajnimi i aplikacionit Material You solli një miniaplikacion të rifreskuar që pa vetëm rishikime të lehta nga dizajni i mëparshëm M2. E reja është më moderne me një katror të madh të rrumbullakët FAB lart djathtas, ndërsa përballë është dita dhe data. Mund të shkallëzohet në një madhësi mjaft të madhe.

Kompania duket se do të ridizajnojë gjithashtu miniaplikacionin “Google News” në mënyrë që të mos jetë më një kartë. Përkundrazi, dizajni i ri vendos imazhet në një pilulë të madhe lart, ndërsa publikimi dhe titulli shfaqen më poshtë.

Ne kemi më shumë pamje të miniaplikacionit të Gmail, ndërsa artikulli i ekranit bazë të Chrome ju lejon të filloni një kërkim të ri, të hapni një skedë “Incognito” dhe të kryeni një kërkim zanor. Është direkt nga versioni iOS i shfletuesit. Paraqitjet e mëposhtme duken se janë nga një tabletë me Android 12L.