Orët inteligjente së shpejti do të kenë një “notch” …falë Facebook

foto

Hapësira e orëve inteligjente po nxehet sërish falë Google dhe Samsung që shtyjnë Wear OS 3 si një alternativë ndaj pajisjeve të veshura gjithëpërfshirëse të Apple. Por duket se Facebook (i njohur gjithashtu si Meta) dëshiron të përfshihet gjithashtu në aksion, dhe ky produkt i parë duket mjaft i çuditshëm.

Zhvilluesi i aplikacionit Steve Moser zbuloi një imazh të një ore inteligjente me një nivel brenda aplikacionit Facebook View iPhone, duke ndarë më pas renderin me Bloomberg. Imazhi tregon një nivel të vogël të ekranit në fund, së bashku me një ekran të rrumbullakosur. Më poshtë mund ta shikoni foton në fjalë.

Prezantimi shton se kodi brenda aplikacionit Facebook View sugjeron që ora të ketë emrin e koduar “Milan” dhe që veshja do të jetë në gjendje të bëjë foto ose të regjistrojë video dhe t’i transferojë ato në një smartphone.

Megjithatë, kjo nuk do të ishte ora e parë inteligjente e madhe me një aparat fotografik, pasi Galaxy Gear origjinal i Samsung ofroi një të tillë në vitin 2013. Por kamera e Samsung-ut ishte e kthyer nga jashtë, ndërsa kamera e orës së Facebook-ut është në vetë faqen e orës, duke treguar thirrjet video si rasti kryesor i përdorimit.

Ne nuk kemi parë asnjë orë me kamerë nga një prodhues i madh që nga Galaxy Gear, kështu që kjo do të ishte një veçori e spikatur sot nëse ky produkt lëshohet. Duke folur për një lëshim të mundshëm, Bloomberg raporton se Facebook po planifikon një orë për vitin 2022, por është e paqartë nëse kjo është pajisja në fjalë.

Kjo duket të jetë më e fundit në një trend të aplikimit të pikave të ekranit në pajisje të tjera përveç telefonave. Kompjuterët e rinj Macbook Pro të Apple përmbajnë gjithashtu një nivel të ekranit, ndërsa një render i Samsung Galaxy Tab S8 Ultra doli javën e kaluar dhe tregoi gjithashtu një nivel në ekranin e tabletit. Pra, ne jemi të sigurt që niveli i orës inteligjente do të tërheqë një pritje të ngjashme përçarëse.

Sidoqoftë, disa përdorues mund të mendojnë dy herë për të blerë një orë inteligjente nga Facebook, duke pasur parasysh qasjen historike të kompanisë ndaj të dhënave personale dhe privatësisë. Në fund të fundit, pajisjet e veshura ofrojnë edhe më shumë të dhëna personale për një kompani që potencialisht të lëvizë lart.