El Salvador vendi i parë që njeh Bitcoin si monedhë zyrtare

foto

Midis frutave të palmës dhe kasolleve në bregdet në El Zonte, një qytet sërf me 3,000 njerëz në bregdetin e Paqësorit të El Salvadorit, një eksperiment i kriptomonedhës i filluar nga dy amerikanë ka shkaktuar një revolucion kombëtar.

Të martën El Salvador do të bëhet vendi i parë në botë që ka miratuar bitcoin si një tender ligjor, me planet për të përdorur energjinë gjeotermike vullkanike për të fuqizuar “minierat” e monedhës dixhitale.

Bitcoin do të bëhet monedha zyrtare e vendit më të vogël të Amerikës Qendrore së bashku me dollarin amerikan, të cilin e miratoi në 2001 dhe i cili ende do të përdoret si një “monedhë referimi”.

Bitcoin do të bëhet monedha zyrtare e vendit më të vogël të Amerikës Qendrore krahas dollarit amerikan, të cilin e miratoi në 2001 dhe e cila ende do të përdoret si një “monedhë referimi”.