Elon Musk njoftoi se shërbimi i internetit satelitor i Starlink do të dalë nga faza e testimit beta muajin e ardhshëm

foto

Shefi ekzekutiv i SpaceX, Elon Musk njoftoi të Premten se Starlink do të dalë nga modaliteti i testimit beta në tetor, një hap kyç drejt një nisjeje më të gjerë.

Në fillim të këtij viti, Musk tha se SpaceX shpresonte të nxirrte Starlink nga beta deri në fund të verës. CEO tha se përdoruesit e Starlink po shihnin përmirësime në shpejtësinë e internetit të shërbimit dhe kompania shpresonte që shërbimi i internetit të ishte “i lëvizshëm” deri në fund të verës, që do të thotë se klientët do të jenë në gjendje ta përdorin atë në automjete në lëvizje ose midis adresave të ndryshme.

Insider’s Kate Duffy raportoi në fillim të këtij viti se përdoruesit e Starlink po shihnin shpejtësi edhe më të shpejtë të internetit sesa kishte reklamuar SpaceX, duke arritur shpejtësi prej 175 Mbps.

Deri më sot, SpaceX ka lëshuar në orbitë mbi 1,700 satelitë Starlink, sipas mbushjeve të kompanisë me Komisionin Federal të Komunikimeve. Megjithëse, Musk ka thënë se ai përfundimisht dëshiron të dërgojë deri në 42,000 satelitë në hapësirë, duke e mbuluar plotësisht Tokën. Morgan McFall-Johnsen i Insajderit ka raportuar se shkencëtarët shqetësohen se satelitët e Musk mund të krijojnë probleme me hedhurinat në hapësirë ​​dhe ta bëjnë astronominë në Tokë gati “të pamundur”.

Interesi për Starlink duket se ka marrë avull kohët e fundit. Në shkurt, Musk tha se SpaceX kishte mbi 10,000 pajtimtarë të Starlink. Në gusht, CNBC raportoi se Starlink kishte shtuar mbi 80,000 përdorues të tjerë në shërbimin e saj 99 dollarë në muaj.