Elon Musk thotë se Grok 2 pritet në gusht, Grok 3 deri në fund të vitit

foto

Elon Musk, pronari i diskutueshëm i X (ish Twitter), ka thënë në temat e X se Grok 2 do të zbarkojë në gusht dhe Grok 3 do të arrijë në fund të vitit. Nuk dihet shumë për këto modele gjuhësore të ardhshme, por Musk përmendi se Grok 3 do të trajnohet në 100,000 Nvidia H100, kështu që “duhet të jetë vërtet diçka e veçantë”.

Zbulimi i Musk për muajin e lëshimit të Grok 2 ishte në përgjigje të një videoje të CEO të Cohere, Aidan Gomez, duke shpjeguar se shumë modele “po trajnohen mbi rezultatet e modeleve të OpenAI”. Gomez tha se për shkak se Cohere nuk e bëri këtë me LLM-të e saj, përdoruesit thanë se diçka ndihej ndryshe.

foto

Në përgjigje, Musk u pajtua me ndjenjën në video dhe tha se duhet shumë punë për të pastruar LLM-të nga të dhënat e trajnimit në internet. Ai vuri në dukje se Grok 2 do të jetë “një përmirësim gjigant në këtë drejtim”.

Për ata që nuk e njohin historinë e OpenAI, Elon Musk në fakt bashkëthemeloi kompaninë, por përfundoi duke u ndarë pas mosmarrëveshjeve. Pas lançimit të ChatGPT, Musk u përgjigj duke shtuar një LLM me pagesë në X të quajtur Grok, i cili ka një theks te humori për ta bërë atë më të gjallë.

foto

Versioni më i fundit i Grok është versioni 1.5, i cili doli në mars me aftësi të përmirësuara arsyetimi dhe një gjatësi konteksti prej 128,000 argumentesh. Grok 1.5 nuk shënoi aq mirë sa GPT-4 në standardet MMLU, MATH dhe GSM8K, por nuk ishte larg, por arriti të kapërcejë GPT-4 në standardin HumanEval.

Për shkak të faktit se X nuk ofron një version falas të Grok, ai është shumë më pak i popullarizuar se alternativat si ChatGPT, Gemini dhe Claude. Është e paqartë nëse do të ketë ndonjëherë një version falas të Grok në të ardhmen, por duke pasur parasysh kostot për të drejtuar LLM-të dhe synimin e Musk për të rritur të ardhurat e X, është e dyshimtë që së shpejti do të shohim një version falas të Grok.