Ethereum pritet të tejkalojë Bitcoin me një rritje 40%

foto

Ethereum ka tejkaluar 3,400 dollarë, një pengesë e rëndësishme psikologjike, dhe altcoin ka një pengesë të fundit të rezistencës në nivelin 4,078 dollarë para se të mblidhet në një nivel të ri historik.

Rritja e aktivitetit të shenjave jo të ndryshueshme ka çuar në një rritje të numrit të adresave aktive dhe vëllimit të transaksioneve në rrjetin Ethereum.

Vëllimi i shitjeve të NFT në tregun më të madh nga kolegët, OpenSea, është rritur në 1.9 miliardë dollarë që nga fillimi i gushtit. Shumica e NFT -ve vlerësohen në Ethereum, dhe rritja ka shkaktuar një rritje të tarifave të transaksioneve në rrjetin Ethereum.

Pavarësisht rritjes së tarifave, zbatimi i EIP-1559 ka çuar në djegien e 150,000 Eter deri më tani, nga të cilët 50,000 janë djegur në pesë ditët e fundit.

Lucas Outumuro, kreu i kërkimit në firmën e inteligjencës blockchain IntoTheBlock, vuri në dukje se emetimi ditor i Ethereum ka rënë nën atë të Bitcoin për herë të parë.

Aktiviteti aktual i zinxhirit Ethereum është në një nivel të ngjashëm të parë gjatë fillimit të këmbës së parë të demit në prill 2021.

Meqenëse Propozimi i fundit për Përmirësimin e Ethereum (EIP-1559) doli në qarkullim në Hard Fork të Londrës, lëshimi i përditshëm i Ethereum është kthyer negativisht në disa raste. Tregtarët tani po parashikojnë “bashkimin”, i cili është ndryshimi nga një mekanizëm konsensusi i Vërtetimit të punës në një Vërtetim të aksioneve.

“Bashkimi” shënon një rënie në furnizimin me Ethereum, ekuivalent me dy përgjysmime të Bitcoin. Një rënie e papritur e furnizimit mbështet rrëfimin e një goditjeje në furnizim dhe një ngjarje “Përgjysmimi i trefishtë”.

Që kur EIP-1559 doli në qarkullim, Ethereum po nxirret nga qarkullimi përmes djegies. Ndikimi i përgjithshëm i protokollit mund të konsiderohet ekuivalent me një përgjysmim të vetëm të Bitcoin. Prandaj, tregtarët presin që Ethereum 2.0 të konkurrojë me Bitcoin për pjesën e tregut të kriptomonedhës dhe ta zëvendësojë atë.

Bitcoin ka gëzuar mbizotërim dhe ka fituar popullaritet përmes avantazhit të tij të parë lëvizës që nga fillimi i tij. Sidoqoftë, analistët presin që rëndësia në rritje e Ethereum, kërkesa dhe “goditja e ofertës” të shtyjnë Etherin të përmbysë BTC.

Një tregues kryesor, grafiku Global In/Out of the Money (GIOM), i klasifikon adresat bazuar në faktin nëse ato janë duke përfituar, thyer ose humbur para në nivelin aktual të çmimeve. GIOM është i dobishëm në parashikimin e niveleve të mbështetjes dhe rezistencës për asetet kripto.

Ethereum tejkaloi barrierën prej 3,400 dollarësh, një psikologjikisht e rëndësishme, dhe treguesi zbulon se ka pak rezistencë në rrugën drejt një niveli të ri të ri të të gjitha kohërave. Niveli i fundit i rezistencës në zinxhir është 4,078 dollarë, ku mbi 1.5 milion adresa blenë Eter.