Facebook, Instagram dhe WhatsApp bllokohen në të gjithë botën

Facebook, Instagram dhe WhatsApp kanë qenë jashtë funksionit për më shumë se tre orë që nga mesdita e së hënës. Të tre platformat pushuan së punuari pak para mesditës ET. Platforma aktualisht mburret me 3 miliardë përdorues dhe ndërprerja është tashmë në orën e saj të tretë.

Uebfaqet dhe aplikacionet për të gjitha shërbimet po përgjigjeshin me gabime të serverit. Raportet në DownDetector.com treguan se ndërprerjet duket të jenë të përhapura, por është e paqartë nëse ndikon tek të gjithë përdoruesit ose vetëm në disa vende. Aktualisht nuk dihet se çfarë e ka shkaktuar ndërprerjen.

Kjo shënon ndërprerjen më të keqe për gjigantin e teknologjisë që nga viti 2008, kur një defekt e hodhi Facebook jashtë linje për rreth një ditë, duke prekur rreth 80 milionë përdorues. Platforma aktualisht mburret me 3 miliardë përdorues dhe ndërprerja është tashmë në orën e saj të tretë.

Në vitin 2019, një ndërprerje e ngjashme zgjati rreth një orë. Facebook fajësoi një ndryshim të konfigurimit të serverit për atë ndërprerje.

Uebfaqet kryesore gjithashtu mund të bien ndonjëherë nëse rrjetet e shpërndarjes së përmbajtjes ose CDN -të shkojnë jashtë linje. Kjo ndodhi në qershor, kur një CDN e tillë, Fastly, ishte fikur për shkak të çështjeve teknike. Kjo bëri që faqet e internetit të mëdha përfshirë Amazon, Reddit dhe The New York Times të prisheshin.