Windows 11 po del, por mos e përditësoni kompjuterin tuaj cloud Shadow

foto

Windows 11 tani është duke u shfaqur, gradualisht duke hapur rrugën drejt përdoruesve të Windows 10 si një azhurnim opsional falas. Mjerisht, sistemi i fundit operativ i Microsoft nuk ka fillimet më të mbara: përveç veçorive të lojërave kryesore si DirectStorage që ende nuk janë teknikisht të përdorshme, platforma e lojërave cloud Shadow po dekurajon në mënyrë aktive përdoruesit nga azhurnimi i sistemeve të tyre.

Nëse nuk jeni të njohur, Shadow funksionon ndryshe nga shumica e shërbimeve të lojërave cloud në atë që në vend që të paguani për të hyrë në një bibliotekë të lojërave, jeni duke marrë në mënyrë efektive një kompjuter të tërë të bazuar në cloud, të kompletuar me desktopin Windows 10 dhe aftësinë për të instaluar të tjera programet ose ngatërroni me cilësimet e Windows. Kjo shtrihet në instalimin e Windows 11 në kompjuterin tuaj cloud, megjithëse Shadow – i cili i mbijetoi falimentimit në fillim të këtij viti – me të vërtetë do të donit që ju të mos e bëni.

Në një email drejtuar pajtimtarëve, Shadow parashikoi probleme teknike me OS dhe shpjegoi se ata ende po punonin në optimizimin e shërbimit për të. Mesazhi thotë: “Sot, Microsoft do të lançojë zyrtarisht Windows 11. Lëshimi i tij do të jetë gradual, me defekte dhe probleme të mundshme herët. Me këtë në mendje, ne do të monitorojmë performancat fillestare të Windows 11 para se të ndërmarrim ndonjë veprim. Kjo do të na lejojë të garantojmë performancë të fortë dhe një cilësi të lartë të përgjithshme të shërbimit kur të bëjmë kalimin përfundimtar në Windows 11. Ju lutemi mos e azhurnoni Shadow tuaj në Windows 11 deri në një njoftim tjetër. “

“Ndërkohë, ekipet tona vazhdojnë të kryejnë teste dhe zhvillime për të siguruar që Shadow është plotësisht i optimizuar për Windows 11. Ju do të njoftoheni me email kur Windows 11 të jetë gati për t’u lëshuar në Shadow.”

Nuk ka asgjë që i ndalon përdoruesit e Shadow të azhurnohen në Windows 11, dhe në fakt ka qenë e mundur të instaloni edhe versionin e para-lëshimit të Windows Insider Program. Unë jam ende duke pritur që Microsoft të nxjerrë përditësimin në pajisjen time të testimit, kështu që nuk mund të dëshmoj personalisht sasinë e defekteve, megjithëse padyshim që kjo është larg nga një miratim nga ana e Shadow. Ata janë përpunuar më tej në një FAQ të Windows 11.

Me drejtësi, ka shumë shenja që tregojnë se Windows 11 mund të mos jetë aq miqësor me lojërat siç ka sugjeruar Microsoft, të paktën në këto ditë të hershme. Edhe nëse i plotësoni kërkesat disi të pakuptimta të sistemit Windows 11, sistemi operativ po lançohet pa ndonjë mbështetje të përdorshme në lojë për DirectStorage, një nga azhurnimet e tij më të mëdha të fokusuara në lojë. Karakteristika, e cila supozohet se zvogëlon kohën e ngarkimit të lojës, është me sa duket e mirë për të shkuar në fund të Windows 11, por gjithashtu ka nevojë për lojëra për të mbështetur DirectStorage SDK. Aktualisht nuk ka lojëra, dhe ndërsa zhvilluesit ka të ngjarë të planifikojnë të shtojnë atë mbështetje, ju aktualisht nuk mund të përfitoni.

PC Gamer gjithashtu zbuloi një telash shqetësues të Windows 11, ku veçoria e tij e re e Sigurisë së Bazuar në Virtualization (VBS) mund të ulë në të vërtetë performancën e lojërave deri në 28%. VBS duhet të çaktivizohet si parazgjedhje kur azhurnohet nga Windows 10, me përjashtim të versioneve të ndërmarrjes, por potencialisht mund të aktivizohet në pajisjet paraprake të Windows 11 dhe laptopët.

Unë do të hedh një vështrim më të afërt në Windows 11 ASAP, megjithëse duke përjashtuar një lloj performance të mrekullueshme AutoHDR, duket se nuk ka gjasa që e fundit e Microsoft të bëhet një azhurnim i domosdoshëm për lojërat në PC. Hija mund të jetë mbi diçka duke sugjeruar që të mbajmë zjarr.