Fshini këto 7 aplikacione Android para se t’ju kushtojë para të mëdha; zbuloni sinjalizimet e rreme të LinkedIn

foto

Ne kemi shkruar më parë për malware Joker që vjedh të dhënat personale nga telefoni juaj Android. Si një “Trojan”, Joker mund të depërtojë në telefonin tuaj dhe t’ju regjistrojë për shërbime të shtrenjta abonimi që mund të mos i vini re në faturën e kartës suaj të kreditit derisa të keni bërë tashmë disa pagesa mujore. Tatyana Shishkova, një analiste malware në firmën e sigurisë Kaspersky ka gjetur disa aplikacione të infektuara në Google Play Store.

Sipas një postimi në Twitter nga Shishkova, (nëpërmjet The Express), këto shtatë aplikacione mbajnë malware Joker që do të thotë se ato janë të rrezikshme për mirëqenien tuaj financiare. Ndërsa aplikacionet janë hequr nga Google Play Store, kjo nuk do të thotë se ata nuk janë ende në telefonin tuaj të etur për t’ju regjistruar në shërbimet e abonimit të mashtrimit për të cilat vërtet nuk dëshironi të paguani.

Për fat të mirë, këto aplikacione të ngarkuara me malware kanë qenë pak a shumë të përmbajtura me më të njohurit nga të shtatë që janë instaluar mbi 50,000 herë. Për të vendosur më shumë në favorin tuaj shanset për t’u bërë viktimë malware, kontrolloni gjithmonë seksionin e komenteve përpara se të instaloni një aplikacion. Nëse ka flamuj të kuq që valëviten, këtu do t’i gjeni.

Një sugjerim tjetër është të kufizoni aplikacionet që instaloni nga zhvillues të njohur. Po, kjo do të thotë që ju duhet të shmangni instalimin e aplikacioneve nga zhvillues të panjohur dhe t’u jepni një shtrirje të gjerë aplikacioneve me një numër të vogël komentesh.

Tani le ta kthejmë vëmendjen tek aplikacioni i rrjeteve të biznesit LinkedIn. Për shkak se aplikacioni përpiqet të lidhë kompanitë me njerëzit, marrja e njoftimeve nga LinkedIn nuk është asgjë e pazakontë. Por Kaspersky thotë se një mesazh nga LinkedIn që duket se vjen nga një kompani legjitime mund të jetë një email i rremë që duket i vërtetë, një shembull i phishing.

Në raportin e tij, Kaspersky tregon një shembull të një mesazhi të dërguar përmes LinkedIn nga një biznesmen arab në dukje. Mesazhi, i cili supozohet se përfshin një foto të dërguesit, pyet marrësin nëse do të dëshironte të bënte biznes me të. Por ka kaq shumë flamuj të kuq me këtë mesazh që mund t’ju mësojë se çfarë të kërkoni kur merrni një njoftim të pakërkuar në LinkedIn.