Patreon po ndërton platformën e vet të pritjes së videove

foto

Patreon ka disa kohë që po ecën drejt të qenit i mbështetur te vetja dhe një pjesë tjetër e madhe e enigmës po bie në vend. CEO Jack Conte ka zbuluar se kompania është duke punuar në hostimin e videove, si dhe lojtarin e saj.

“Ne po ndërtojmë arkitekturën horizontale për çdo krijues, pa marrë parasysh mediumin e tij, ose pa marrë parasysh formatin e ngarkimit, që të jetë në gjendje të ndërtojë një biznes rreth punës së tij,” tha Conte për The Verge.

Siç qëndrojnë gjërat, krijuesit që duan të ndajnë video me klientët e tyre duhet t’i ngarkojnë ato në shërbime të palëve të treta si YouTube ose Vimeo, ndoshta me disa cilësime të privatësisë të aktivizuara. Përndryshe, ata mund të bashkëngjisin një skedar video në një postim, por madhësia e skedarit është e kufizuar në 200 MB.

Nuk ka asnjë detaj se kur Patron do të nxjerrë në treg produktin e tij video. Kur të ndodhë, përdoruesit do të kenë më shumë mënyra për të mbajtur të gjithë përmbajtjen e tyre në mënyrë origjinale në Patreon dhe nuk do të duhet domosdoshmërisht të merren me platforma të tjera. Engadget i ka kërkuar Patreon për më shumë detaje, duke përfshirë nëse kjo do t’u hapë rrugën krijuesve për të pritur transmetime të drejtpërdrejta vetëm për klientët ose nëse do të gjenerojë të ardhura nga reklamat nga videot e strehuara vetë.

Vitin e kaluar, Patreon u bashkua me Acast për t’i lejuar krijuesit të ofrojnë podkaste vetëm për klientët në një numër platformash. Ndërkohë, Conte ka shpallur podcast-in e tij, The Creator Economy, i cili debuton të hënën e ardhshme. Ai do të flasë me njerëz që qëndrojnë pas mjeteve që përdorin krijuesit.