Google bllokon robotin e muzikës në Discord

foto

YouTube ka lëshuar një urdhër pushimi dhe ndalimi kundër krijuesit të Groovy, i cili ka rënë dakord të mbyllë botin muzikor të përhapur gjerësisht më 30 gusht.

Në mënyrë efektive një mjet për shtimin e melodive në sfond në një dhomë bisede, Groovy punoi duke tërhequr audio drejtpërdrejt nga videot e YouTube, duke u bashkuar me thirrjet zanore dhe duke luajtur muzikë të radhitur nga përdoruesit – pavarësisht nëse ky është grupi juaj D&D që shton ambient drithërues në një seancë ose, në rast të ekipit tim Splatoon, duke rreshtuar 10 orë përzierje Bugsnax gjatë lojërave të turneut. Mos pyet.

Ishte qesharakisht popullor, thuhet se ishte instaluar në mbi 16 milion serverë. Por duket se Google nuk ishte aq i nxehtë me botin, me një zëdhënës të kompanisë për The Verge se Groovy shkel kushtet e shërbimit të YouTube për “modifikimin e shërbimit dhe përdorimin e tij për qëllime komerciale”.

Në të njëjtin raport, krijuesi i Groovy Nik Ammerlaan (i cili e krijoi botin sepse “boti i shokut tim thithi dhe mendova se mund ta bëja një më të mirë”) pranoi se kjo ka të ngjarë të vinte për një kohë të gjatë. Groovy anashkalon pjesën e përparme të YouTube dhe reklamat tërësisht,

“Unë nuk jam i sigurt pse ata vendosën ta dërgojnë atë [një pushim dhe heqje dorë] tani,” tha Ammerlaan. “Ata me siguri thjesht nuk e dinin për këtë, për të qenë i sinqertë. Ishte vetëm një çështje për të parë se kur do të ndodhte ”.

Mbyllja e Groovy ndjen një kujtesë të fortë se Discord nuk është një klient i qetë, nëntokësor i bisedës. Vlerë mbi 10 miliardë dollarë, është ndoshta aplikacioni më i madh i mesazheve në botë, ai që është larguar prej kohësh nga marka e tij e lojrave. Kur një bot bëhet i popullarizuar për hedhjen e muzikës në një platformë kaq të madhe, njerëzit i kushtojnë vëmendje.

Në një njoftim në serverin zyrtar të Groovy, Ammerlaan shkroi: “Dua të falënderoj secilin prej jush që keni përdorur Groovy. Të gjithë keni marrë pjesë në formimin e asaj që është sot. Shpresoj që të gjithë të keni një ditë të mrekullueshme dhe mbani mend: qëndroni groovy. “