Google Lens tani vjen edhe në desktop

foto

Gjatë muajve të fundit, Google Lens – po, mjeti i kërkimit të vizionit kompjuterik të kompanisë Android – u hap drejt Chrome për desktop. Ndërsa qasja nuk ishte super e qartë, ju lejoi të klikoni me të djathtën mbi çdo imazh dhe “Kërko me Lentë”, duke thirrur një skedë të re ku më pas do të përpunohej për të kërkuar informacionin përkatës-tekst, imazhe, fytyra të njohura, ju emëroje atë.

Menjëherë pas kësaj, ai gjithashtu fitoi të njëjtat aftësi të “Kërkimit të Rajonit” që ka pasur homologu i tij Android që nga fillimi i tij. Aftësia për të tërhequr një përzgjedhje rreth një pjese të caktuar të një imazhi për të ngushtuar kërkesën tuaj të kërkimit rezulton të jetë mjaft e dobishme kur Lens kërkon të gjithë imazhin dhe normalisht kap vetëm një pikë të dhënash përkatëse.

Tani, miku ynë Leopeva64-2 në Reddit ka zbuluar se në vend që këto rezultate të kërkimit të Lentes të hapen në një skedë të re siç u përmend më parë, ato do të hapeshin në ‘Panelin anësor’ të ri të Chrome. Po, Paneli Anësor, për ata që janë të vetëdijshëm, është një eksperiment që Chrome po e kryen tani që përmban Listën tuaj të Leximit dhe Faqeshënuesit.

Pasi të tërhiqni një rajon mbi një imazh dhe të lini miun për të kërkuar me Lenten, paneli anësor do të hapet automatikisht dhe siç mund ta shihni në videon e mësipërme, do të jeni në gjendje të lëvizni nëpër rezultatet atje pa u larguar faqja ku jeni Kjo është një zgjedhje interesante dhe e çuditshme nëse më pyesni. Me Google që përdor patate të skuqura të sugjerimit të kërkimit në Android, ka kuptim që kompania po gjen mënyra të reja për t’i mbajtur përdoruesit të mos jenë të shqyer nga detyra në fjalë, por paneli anësor vështirë se duket se është vendi për të dhëna aktive ose dinamike si kërkimi rezultatet.

Në vend të kësaj, unë e shikoj panelin anësor si një vend ku ruhen të dhëna pasive ose statike – Leximi i artikujve të listës dhe faqeshënuesit janë gjëra që i ruani atje derisa të keni nevojë për to, klikoni mbi to dhe pastaj potencialisht i hiqni ato. Ato janë tuajat për t’i mbledhur dhe mbajtur. Rezultatet e kërkimit kanë veprimin e mëparshëm të përbashkët, por këto të dhëna gjenerohen në vend, nuk mblidhen ose mbahen si kjo e fundit.

Supozoj se në disa mënyra, ju mund të argumentoni se nuk ka dallim midis të dhënave dinamike dhe statike në këtë drejtim, kështu që unë mund të shoh logjikën e tyre në kombinimin e Lentes në panelin anësor. Cfare mendoni ju? Ju pëlqen ideja e kësaj, apo paneli po bëhet shumë i rrëmujshëm për ju? Ne tashmë kemi dëshmi se do të strehojë të dhënat e Blerjeve në të ardhmen e afërt gjithashtu, kështu që ndoshta do të jeni në gjendje të ndryshoni atë që shfaqet atje.