Moderi i Minecraft fut Super Mario 64 brenda lojës

foto

Unë gjithmonë mendoj se nuk mund të jem kurrë më i impresionuar me të gjitha gjërat modeste të çmendura që bëjnë me lojërat këto ditë, por një person që arrin të fusë Super Mario 64 në Minecraft më ka provuar se kam gabuar.

Programuesi, modesti dhe krijuesi i vetë-profesuar i “projekteve të çuditshme” Dylan postoi në Twitter punën e tij në progres, dhe është njëkohësisht spektakolare dhe qesharake pa dashje. Modeli i vjetër, i bllokuar i Mario përshtatet shumë mirë në botën e Minecraft në një mënyrë që unë kurrë nuk e kisha marrë parasysh. Shikimi i tij duke kërcyer me gji duke goditur gjithçka me sy nuk duket aq harmonik, por vlerësoj të shoh një përpjekje të vogël hidraulike italiane për të rrëzuar një Enderman me duart e tij të zhveshura.

Dylan thotë se mod është duke përdorur “motorin e vërtetë Mario64”, falë disa projekteve të ndryshme me kodin burimor të lojës. Mos prisni që të jeni në gjendje ta provoni vetë në çdo kohë së shpejti, megjithatë, për fat të keq. Marrëdhënia e Nintendos me projektet e tifozëve është një marrëdhënie e vështirë, dhe Dylan thotë se “mjerisht nuk mund të premtojë një shkarkim, as tani as në të ardhmen”, por premton të “postojë video pa kuptim” të modit në veprim. Ashtë për të ardhur keq që ne me siguri nuk do të jemi në gjendje ta lëmë veten, por është e kuptueshme duke pasur parasysh se sa shpejt Nintendo do ta tërhiqte prizën.

Komuniteti i Minecraft ka qenë gjithmonë një grup i zgjuar dhe krijues, por javët e fundit veçanërisht ka prodhuar disa modalitete fantastike dhe magji. Ka pasur një paketë me cilësi që u jep të gjitha blloqeve një modifikim Lego, dhe një modë të lezetshme që ju lejon të zbutni dhe hipni dragonj. I preferuari im është magjistari absolut i cili arriti të krijojë një rreth të përsosur në lojë, pa moda të kërkuara (megjithëse ka një sasi marramendëse matematikore.)