Google Lens vjen në Chrome dhe së shpejti do të integrohet në shfletuesin e aplikacioneve Google në iOS

foto

Përveç azhurnimit të madh të MUM që ju lejon të bëni pyetje në lidhje me një fotografi, Google Lens po bëhet më e spikatur në iOS dhe në desktopin Chrome.

Në Chrome për Android sot, shtypja e gjatë mbi një imazh ju lejon të “Kërkoni me Google Lens”. Kjo do të jetë gjithashtu e disponueshme në desktop Chrome kur klikoni me të djathtën. Ne së pari e zbuluam këtë pas një flamuri testimi në korrik, me lansimin e ardhshëm duke qenë pak më i rafinuar.

Butoni “Pjesa e Kërkimit të Faqes me Lenten Google” ju lejon të “Zvarritni mbi çdo imazh për të kërkuar”. Kjo lejon kërkime më të sakta që nuk janë të paracaktuara në të gjithë fotografinë. Në demonstrimin në Search On 2021, kjo hap një panel në anën e djathtë të “Ndeshjeve vizuale”. Kjo aftësi për të parë rezultatet e kërkimit “pa lënë faqen në të cilën jeni” do të shtrihet edhe në tekst.

Ndërkohë, Google Lens në iOS është kryesisht e disponueshme përmes Search. Tani është duke u integruar në shfletuesin e integruar të aplikacionit Google (për Discover dhe motorin e kërkimit). Shiriti i poshtëm do të shfaqë një buton të shquar “Kërko imazhe” që i bën “të gjitha imazhet në faqe të kërkueshme menjëherë”.