Google Reader është ende i fikur, por tani mund të ‘ndiqni’ burimet RSS në Chrome në Android

foto

Google Reader është ende i fikur, por shpirti i tij jeton në një “buton ndiq” për Chrome me të cilin Google filloi të eksperimentonte për herë të parë në maj. Karakteristika e përcjelljes RSS ishte e kufizuar në versionet eksperimentale Canary të Chrome në Android, por sot kompania ka filluar ta mundësojë atë në versione të qëndrueshme të shfletuesit, sipas Adrienne Porter Felt, drejtoreshë e inxhinierisë në Chrome.

Mund të ndiqni një sit përmes menysë me tre pika të shfletuesit për t’u abonuar në burimin e tij RSS dhe përditësimin e tij në aplikacionin tuaj Chrome. Faqet që po ndiqni do të shfaqen në një skedë të quajtur “në vijim”, e cila gjendet përgjatë skedës së artikujve të rekomanduar “për ju” të Google. Karakteristika nuk është ende në iOS, kështu që unë nuk jam në gjendje ta kontrolloj atë në telefonin tim, por Felt ndau disa pamje të ekranit se si duket në Android, në mënyrë që të merrni një ide.

Nuk është e qartë se sa njerëz tashmë kanë qasje në funksionin e ri si parazgjedhje, por ju mund ta aktivizoni atë vetë duke futur chrome://flags në shiritin tuaj të adresave dhe duke e ndezur atë nën burimin e uebit, shkruan Felt.

Butoni i ndjekjes së Chrome është aktualisht një veçori vetëm për celular (po vijnë versionet iOS dhe desktop), i cili me siguri do të zhgënjejë disa përdorues të fuqisë së Google Reader. Megjithatë, është të paktën bukur të shohësh Google që mban gjallë zjarrin RSS në një farë mënyre. Kjo e bën aplikacionin Chrome edhe më të mbushur me njerëz për sa i përket veçorive, por nëse po kërkoni një mënyrë falas dhe me zhurmë të ulët për të vazhduar me disa nga faqet tuaja të preferuara, duket se Google është edhe një herë i gatshëm të jetë ai opsion.