Google së shpejti do të ruajë automatikisht progresin tuaj në Google Form, përfshirë edhe kuizet

foto

Google Forms ka filluar të nxjerrë një veçori shumë të kërkuar që do të shohë që teksti i futur, përzgjedhjet dhe progresi tjetër të ruhen automatikisht si një draft. Kjo ju lejon të riktheheni lehtësisht në dokument pa humbur fare progresin.

Google do të ruajë automatikisht përparimin në një Formular, Kuiz ose Detyrë Quiz në Classroom si një draft për 30 ditë nga modifikimi juaj i fundit ose deri në dorëzim. Pjesa e sipërme e formularit do të shfaqë një tregues “Duke ruajtur…”, me ikonën e resë për statusin e sinjalit.

Përdoruesit përfundimtarë duhet të regjistrohen në llogarinë e tyre të Google që kjo të ndodhë. Thjesht rihapni formularin për të parë përparimin tuaj të kaluar.

Kjo ju kursen nga nevoja për të filluar nga e para, megjithëse pronarët/redaktorët mund të çaktivizohen në bazë të formës.

Aftësia që Formularët e Google të ruajnë automatikisht përparimin po del sot dhe do të jetë plotësisht e disponueshme në javët e ardhshme si në Workspace ashtu edhe në llogaritë personale.