Google TV do shtojë profile të personalizuara dhe lista shikimi së shpejti

foto

Google TV po gjen diçka për të parë në një familje me shumë përdorues shumë më pak kaotike duke shtuar profile të personalizuara, lista shikimi dhe ndihmë të personalizuar të Asistentit Google.

Më parë, Google TV mbështeti aftësinë për t’u identifikuar në shumë llogari të Google për të qenë në gjendje të përdorin shërbime me më shumë se një llogari. Por sugjerimet e përmbajtjes, veçoria e listës së vëzhgimit dhe funksionaliteti i Asistentit Google u bazuan të gjitha në aktivitetin e mbajtësit të llogarisë kryesore. Me profile të personalizuara, rekomandimet e çdo përdoruesi, lista e vëzhgimit dhe përgjigjet e Asistentit të Google do të përshtaten me interesat dhe aktivitetin e tyre.

Një zëdhënës i Google tha për The Verge se profilet do të fillojnë të dalin muajin e ardhshëm në Chromecast me Google TV, si dhe Google TV nga TCL dhe Sony. Për të thjeshtuar përvojën, Google tha se çdo aplikacion dhe kredenciale e shkarkuar mund të përdoret në profile të ndryshme. Kompania më parë prezantoi profilet e fëmijëve në Google TV në fillim të këtij viti.

Pasi të vijnë profilet muajin e ardhshëm, Google do të prezantojë veçmas “kartat me shikim” në modalitetin e ambientit. Kur të arrijë kjo mbështetje, një TV boshe mund të shfaqë informacione të personalizuara si moti, lajmet dhe statistikat e sportit, ndër të tjera informacione të personalizuara për ju. Ky ekran do të shfaqë gjithashtu shkurtore për gjëra të tilla si podcast, muzikë dhe fotografi.

Më vete, aplikacioni i largët celular për Google TV që u lançua në Android muajin e kaluar do të jetë së shpejti i disponueshëm në aplikacionin Google Home në Android dhe iOS, tha kompania për The Verge.

Profilet, një mënyrë ambienti e përditësuar dhe mbështetje e zgjeruar për telekomandën virtuale të Google TV – për ato kohë kur shtrati ha shkopin tuaj të transmetimit – pason lajmet këtë javë që Google TV shtoi mbështetje për Philo në skedën e saj të drejtpërdrejtë të TV. I kufizuar më parë në YouTube TV (65 dollarë në muaj) dhe Sling TV (35 dollarë në muaj), Philo tani është opsioni më i përballueshëm i TV live i Google TV dhe fillon me 25 dollarë në muaj.