Forza Horizon 5: Një udhëtim rreth lojës më të bukur në Xbox deri tani

foto

Forza Horizon 5 është qartë i vetëdijshëm se sa vizualisht është madhështore, me lojën që merr çdo mundësi të fundit për të treguar grafikat e saj të pacenuara. Kohët e fundit Newsweek pati një shans për të shqyrtuar këtë botë të bukur të hapur gjatë një ngjarje paraprake praktike dhe zbuloi se ajo më shumë se i plotësoi të gjitha thashethemet.

Sesioni ynë i shijimit filloi me një rrotull të vrullshëm që nxirrte besim të pastër, duke shfaqur secilën nga 11 biomet që ne së shpejti do të përshkonim në përshkrimin autentik të lojës së Meksikës. Këtu, ne shikonim me habi shkretëtirat përvëluese, plazhet idilike, xhunglat e harlisura, qytetet historike dhe vullkanet e fjetura, të gjitha të pjekura për eksplorim.

Para se të kishim goditur pedalin e gazit, ne tashmë ishim në një fillim të mbarë pasi niveli i detajeve të grimcuara në këto mjedise ishte vërtet i jashtëzakonshëm. Developer Playground Games me të vërtetë e ka tejkaluar veten me efektet e ndriçimit të papërlyer, peizazhe bindëse (të paraqitura përmes teknikave më të fundit të fotogrametrisë), distancat mahnitëse të tërheqjes dhe disa nga kutitë më të mira të qiellit që kemi parë ndonjëherë në një lojë video.

Në këtë pikë, vlen të përmendet se ne pamë paraprakisht versionin Xbox Series X të kartës së garave. Në mënyrë të veçantë, ne përdorëm “Modalitetin Grafik” që është dedikuar shprehimisht për ta bërë lojën të duket sa më mirë sa të jetë e mundur. Si e tillë, ne përfituam nga një rezolucion maksimal prej 3840 x 2160, krahas të gjitha këmbanave dhe bilbilave të gjeneratës tjetër, si gjurmimi i rrezeve dhe Gama e Lartë Dinamike (HDR). Ekziston një cilësim alternativ “Modaliteti i Performancës” që mund të zgjidhni, i cili sakrifikon mbështetjen e gjurmimit të rrezeve për hir të ruajtjes së një kuadri të qëndrueshëm prej 60 FPS, por është akoma i mrekullueshëm për tu parë.