Harroni telefonat e palosshëm, Samsung ka bërë një ekran OLED 13-inç të zgjerueshëm

foto

Nëse menduat se ekranet e palosshëm ose të rrotullueshëm ishin të avancuar, shikoni evolucionin tjetër: ekranet e zgjerueshëm.

Siç sugjeron emri, një ekran i zgjerueshëm është ai që mund të zgjerohet në mënyrë që të ndryshojë formën. Edhe më i ftohtë, ai ka fleksibilitetin për t’u përthyer nga të qenit i sheshtë, si një bark që ngrihet nga frymëmarrja.

Samsung Display shfaqi një prototip të ri 13-inç OLED të shtrirë gjatë fundjavës-përpjekja e tij e mëparshme ishte 9 inç-dhe është më i përparuari deri më tani.

Siç mund ta shihni, paneli pulson në kohë me lavën që rrjedh në ekran, duke shtuar një dimension të tretë në shikimin tuaj.

Ekrani u zbulua në shfaqjen Global Tech Korea 2021, raporton SamMobile.

Obviouslyshtë padyshim ditët e hershme akoma – kjo është shumë një “shikoni se çfarë mund të vijë në vitet e ardhshme” – por ne mund ta shohim në një moment që kjo teknologji të rrjedhë në telefonat inteligjentë, tabletët dhe televizorët e konsumatorit (megjithëse zbatimi i tij i parë ka shumë të ngjarë të jetë përdorimi komercial, si shfaqjet e reklamave). Në një ekran të madh video, ai efekt mund të jetë vërtet shumë dramatik.