Si të luani lojra për PS4 në kompjuterin tuaj me PS4 Emulator

foto

Asgjë nuk thotë se një brez i ri i tastierës është këtu si gjenerata e vjetër e tastierës që merr emulatorë të punës. Dhe pavarësisht se PS5 është ende i vështirë për tu arritur, dita e emulimit të PS4 ka ardhur. Spine, një emulator PS4 me burim të mbyllur për Linux që është privatisht në punë që nga viti 2019 sapo bëri publikimin e tij të parë të plotë publik në fillim të këtij muaji, i kompletuar me një listë të re të pajtueshmërisë që përmban qindra lojëra.

Ka disa paralajmërime, megjithatë. Emulimi i PS4 është ende në ditët e para, dhe lojërat që aktualisht punojnë me emulim e pasqyrojnë atë. Ndërsa Spinedev shkoi përtej asaj që ata kishin punuar në demonstrimin e Spine 2019, shumica e atyre që etiketat e listës aktuale të pajtueshmërisë si lojë “ingame” janë tituj më të vegjël 2D që tashmë kanë lëshimet e tyre të duhura të kompjuterit. Me fjalë të tjera, mos prisni të luani God of War ose Spider-Man: Miles Morales në kompjuterin tuaj së shpejti. Dhe vetëm sepse një lojë teknikisht funksionon nuk do të thotë se funksionon në mënyrë të përsosur. Për shembull, ju mund të luani Sonic Mania në Spine, por paleta e ngjyrave duket triple edhe për turbullirat blu të Sega.

Spine është gjithashtu e kufizuar në Linux tani për tani, nuk ka GUI për të cilën mund të flisni dhe do t’ju duhet të blini firmuerin tuaj dhe skedarët e lojërave. Kjo pjesë e fundit është veçanërisht e ndërlikuar, pasi ndoshta do t’ju duhet të modifikoni PS4 -në tuaj për të marrë në dorë të dhënat që ju nevojiten. (E cila, natyrisht, vjen me zonat e zakonshme gri.)

Por edhe në këtë gjendje të sapolindur, Spine është shumë përpara projekteve të tjerë të emulatorit PS4 si Orbital dhe nuk është një mashtrim i mundshëm si PCSX4. Kujdes për atë të fundit, meqë ra fjala, pasi është rezultati i parë në Google kur kërkoni “PS4 Emulator”. It’sshtë emëruar pas një emulatori të njohur për PS1 dhe PS2, por siti në gjendjen e tij aktuale ekziston vetëm për të shërbyer reklama dhe për t’ju ​​shtyrë të plotësoni sondazhe.

Nëse nuk doni të luani lojëra 2D si Dead Cells, për të cilat ndoshta duhet të blini portat e duhura të PC, nuk do të keni shumë përdorim praktik prej saj. Por është një shenjë pozitive e gjërave që do të vijnë. Emulimi mund të jetë një temë e ndërlikuar, por duke pasur parasysh gjendjen aktuale të dyqaneve dixhitale dhe menaxhimin e të drejtave, duhet argumentuar se është jetike për ruajtjen e lojërave. Askush nuk po shet më lojëra të reja Wonderswan, e dini? Thjesht mos prisni që të shpenzoni para për ekskluzivitetet e AAA Sony ende.