Implanti Neuralink i Elon Musk rrit aftësitë e lojës së pacientit të parë

foto

Noland Arbaugh, marrësi inaugurues i një implanti të çipit të trurit të kompjuterit nga Neuralink i Elon Musk, ka raportuar një përmirësim të rëndësishëm në aftësitë e tij të lojërave.

foto

29-vjeçari, i cili humbi kontrollin e gjymtyrëve për shkak të një aksidenti zhytjeje tetë vjet më parë, tani mund të manipulojë kursorin vetëm me mendjen e tij.

foto

“Unë në thelb kam një aimbot në kokën time,” tha Arbaugh në podcastin Joe Rogan Experience.

Aftësitë e lojës së Arbaugh janë përmirësuar në atë masë, saqë ai beson se liga të veçanta mund të nevojiten për lojtarët me përmirësime të ngjashme.

“Ata ndoshta do të kenë liga të ndryshme për njerëz si unë, sepse thjesht nuk është e drejtë,” tha ai.

Ai ia atribuon këtë shpejtësisë dhe saktësisë së pajisjes, e cila shpesh rezulton në lëvizje përpara se të vendosë me vetëdije të lëvizë.

Pavarësisht aftësive të tij të zgjeruara, Arbaugh pranon se disa lojëra, si Call of Duty , janë aktualisht të paarritshme për Neuralink.

Megjithatë, ai ka luajtur me sukses Mario Kart dhe Civilization VI dhe aspiron të luajë Halo në të ardhmen.

“Në vitet e ardhshme, unë mendoj se do të jem në gjendje të luaj gjithçka që dikush tjetër luan,” parashikoi ai me optimizëm.

Udhëtimi i Arbaugh me BCI nuk ka qenë pa pengesa.

Në fillim të këtij viti, ai raportoi se kishte humbur kontrollin e kursorit për shkak të tërheqjes së disa fijeve në korteksin e tij motorik me kalimin e kohës, ndoshta të shkaktuar nga ajri i bllokuar në kafkën e tij pas operacionit.

Pavarësisht këtyre sfidave, Arbaugh mbetet optimist për potencialin e Neuralink.

Gjatë bisedës së tij me Rogan, Arbaugh adresoi shqetësimet në lidhje me hakimin e mundshëm të pajisjes Neuralink.

“Dmth njerëzit më pyesin gjatë gjithë kohës nëse kjo gjë mund të hakohet, dhe përgjigja e shkurtër është po”, pranoi ai.

Megjithatë, ai siguroi se në këtë fazë, një hak nuk do të rezultonte më shumë se kontrolli i kursorit ose shfaqja e përmbajtjes së pazakontë në ekranin e tij.

Pavarësisht nga rreziqet e mundshme të hakerimit, Arbaugh ka gjetur se implanti Neuralink është një aset i rëndësishëm në jetën e tij.

Pajisja i ka mundësuar atij t’u dërgojë mesazhe njerëzve, të përdorë Instagramin, t’u përgjigjet emaileve, të lexojë komike në internet, të luajë sporte fantazie dhe madje të mësojë japonisht.

Kjo pavarësi dixhitale e sapogjetur e ka ndihmuar atë të rilidhet në shoqëri dhe të rifitojë një ndjenjë normaliteti në jetën e tij.