Intel planifikon të shtojë aftësitë e mbingarkesës në GPU -të Arc

foto

Divizioni Intel Graphics kishte një kohë shumë të zënë javën e kaluar kur kompania njoftoi më shumë detaje mbi formacionin e saj të ardhshëm diskret grafik. Sidoqoftë, sot ne po raportojmë për një postim në blog nga Nënkryetari i Intelit dhe Menaxheri i Përgjithshëm i Produkteve dhe Zgjidhjeve të Grafikës së Klientit, Roger Chandler, që përmendi disa funksione të mbingarkimit për kartat grafike të ardhshme Arc.

Linja e kartave grafike Intel Arc është krijuar për të përmbushur ëndrrën e Intel për të ndërtuar grafika të dedikuara me performancë të lartë, dhe për të sjellë konsumatorët një pushim nga duopoli aktual i tregut GPU kur dominojnë AMD dhe Nvidia. Pyesim veten nëse Intel do të hyjë ndonjëherë në listën tonë të Kartave Grafike më të Mira të Lojërave?

Ne kemi raportuar për përpjekjet e Intel për ndërtimin e formacionit Arc të GPU-ve, me të parën Alchemist, i cili do të mbërrijë në Q1 të vitit të ardhshëm. Për të shoqëruar arkitekturën e re, Intel është fokusuar në sigurimin e një grupi dhe veçorish akomoduese të softuerit, si teknologjia supersampling XeSS për të rivalizuar Super Rezolucionin FidelityFX të AMD dhe Super Sampling të Nxjerrjes së Deep të NVIDIA.

Sipas Roger Chandler të Intel, i cili publikoi një postim në platformën Medium, ne kemi informacion që Intel do të ndjekë mbingarkimin e kartave grafike të saj Arc, duke maksimizuar performancën dhe duke u dhënë përdoruesve një aftësi për të çuar pajisjet e tyre në kufi.

Duke folur për lojtarët dhe krijuesit e përmbajtjes, z. Chandler vëren se “Shumë lojtarë janë gjithashtu krijues, kështu që ne po zhvillojmë aftësi të fuqishme të kapjes që shfrytëzojnë harduerin tonë të fuqishëm të kodimit. Këto përfshijnë një aparat virtual me ndihmën e AI dhe pikat kryesore të lojës të regjistruara që kursejnë më të mirën tuaj momente, “duke vazhduar se” Ne po integrojmë edhe kontrollet e mbingarkesës në UI të drejtuesit për t’u dhënë entuziastëve mjetet e nevojshme për të çuar harduerin në kufi. “

Kjo do të thotë që Intel ka ndërmend të krijojë një veçori të dobishme në UI -në e drejtuesve të saj grafikë për të mbingarkuar kartën grafike dhe t’u japë entuziastëve një mundësi për të çuar GPU -të në kufi, pa u pyetur nëse Intel do të mbështesë mbingarkimin si pjesë e Arc -it të tij diskret. paketë me veçori grafike.