iPhone 13 komunikim satelitor LEO, duke lejuar përdoruesit të bëjnë telefonata dhe të dërgojnë mesazhe pa sinjal celular

foto

IPhone 12 ka qenë një goditje masive e shitjeve për Apple falë lansimit të 5G. Duket se Apple dëshiron të ruajë vrullin duke shtuar një teknologji të re radio në iPhone këtë vit. Në një shënim të investitorit, Ming-Chi Kuo sot tha se ai pret që modelet e ardhshme të iPhone 13 të kenë një mënyrë komunikimi satelitor me orbitë të ulët (LEO). Kjo do të lejojë një përdorues të iPhone 13 të dërgojë mesazhe dhe të bëjë telefonata, edhe kur ato nuk janë brenda mbulimit standard të kullës së qelizave 4G/5G.

Bloomberg së pari raportoi hetimet e Apple në përdorimin e teknologjisë satelitore për të transmetuar të dhëna në iPhone në një histori nga viti 2019. Megjithatë, kjo është hera e parë që kemi dëgjuar se veçoria po vjen si pjesë e formacionit të iPhone 13 2021.

Në të ardhmen, Kuo spekulon se komunikimi satelitor LEO mund të përdoret gjithashtu nga kufjet e ardhshme Apple AR, Apple Car dhe pajisje të tjera Internet-of-Things.

Kuo thotë se iPhone 13 do të përdorë një version të personalizuar të çipit të modemit brez bazë Qualcomm X60. Ky çip do të mbështesë komunikimet përmes satelitit.

Isshtë e paqartë nëse dërgimi i mesazheve dhe bërja e thirrjeve përmes satelitit do të funksiononte vetëm me shërbimet e Apple si iMessage dhe FaceTime, nëse do të kufizohej në një mënyrë të veçantë të mesazheve të urgjencës që do të përdorej vetëm rrallë, ose nëse Apple mund të proksojë komunikimet satelitore në standarde kullat e qelizave në skajin tjetër. Alsoshtë gjithashtu e paqartë nëse veçoritë satelitore do të ishin falas, si GPS, ose do të vinin me tarifa të përdorimit të lidhur.

Ne aktualisht presim që Apple të njoftojë formacionin e iPhone 13 në shtator. Telefonat do të ngjajnë kryesisht me formacionin ekzistues iPhone 12 në madhësinë e ekranit dhe faktorin e formës. Karakteristikat e reja të pritshme përfshijnë azhurnimet në sistemet e kamerës, një ekran me ritëm të lartë të rifreskimit për modelet Pro dhe një nivel më të vogël të ekranit. Lajmet e sotme në lidhje me veçoritë satelitore janë sigurisht gjëja më emocionuese që del nga modeli i thashethemeve për telefonat e këtij viti.