Telegram kalon 1 miliard shkarkime

foto

Aplikacioni popullor i mesazheve të menjëhershme Telegram i është bashkuar klubit elitar të aplikacioneve që janë shkarkuar mbi 1 miliard herë në nivel global, sipas Sensor Tower.

Aplikacioni me seli në Dubai, i cili u lançua në fund të 2013, tejkaloi piketën të Premten, tha firma e inteligjencës mobile për TechCrunch. Siç ndodh me rivalin kryesor të aplikacionit, WhatsApp, India është tregu më i madh për Telegram. Tregu i dytë më i madh i internetit në botë përfaqëson afërsisht 22% të instalimeve të tij gjatë gjithë jetës, tha Sensor Tower.

“[India ndiqet] nga Rusia dhe Indonezia, të cilat përfaqësojnë rreth 10% dhe 8% të [të gjitha instalimeve], respektivisht. Instalimet e aplikacionit u përshpejtuan në 2021, duke arritur në rreth 214.7 milionë instalime në gjysmën e parë të 2021, 61% nga viti në vit nga 133 milion në gjashtëmujorin e parë të vitit 2020, “shtoi ajo.

Vlen të përmendet se numri i instalimeve nuk barazohet me bazën e përdoruesit aktiv të aplikacionit. Telegram kishte rreth 500 milionë përdorues aktivë mujorë në fillim të këtij viti, për shembull. Por rritja e shkarkimeve, e cila përkon me trajtimin e dobët të WhatsApp në transmetimin e politikave të tij të privatësisë në bazën e saj të përdoruesve masiv, megjithatë sugjeron se Telegram ka shijuar një vëmendje shtesë në tremujorët e fundit.

Telegram, i cili në fillim të këtij viti mblodhi mbi 1 miliard dollarë, është aplikacioni i pesëmbëdhjetë në të gjithë botën që është shkarkuar 1 miliard herë ose më shumë, tha Sensor Tower për TechCrunch. Aplikacionet e tjera në listë përfshijnë WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, Spotify dhe Netflix, sipas Sensor Tower. (Firmat e kërkimit celular nuk gjurmojnë instalimet e shumicës së aplikacioneve të Google që vijnë të para-instaluara në pajisjet Android.)