Kaosi i GTA Trilogy vazhdon teksa raportohet se zbulohen ‘skedarët e mini-lojërave të seksit me kafe të nxehtë’

Kjo potencialisht përfshin muzikë të palicencuar, skripte të plota lojërash me shënime zhvilluesish, madje edhe skedarë të pretenduar nga përdoruesit se kanë lidhje me mini-lojën famëkeqe, të konservuar të seksit San Andreas ‘Hot Coffee’.

Në kohën e shkrimit, GTA Trilogy nuk ishte i disponueshëm në PC për gati dy ditë. Lëshuesi i lojërave PC të Rockstar më në fund u kthye në linjë pas një ndërprerjeje 24-orëshe të shtunën, por Definitive Edition mbetet i mbyllur.

“Launcher i Rockstar Games tani është online, por GTA: The Trilogy – The Definitive Edition nuk është i disponueshëm për t’u luajtur ose blerë pasi ne heqim skedarët e përfshirë pa dashje në këto versione,” konfirmoi ekipi mbështetës i Rockstar të shtunën. “Na vjen keq për ndërprerjen dhe shpresojmë që të korrigjojmë së shpejti.”

Pas publikimit të koleksionit të remasterit të enjten, të dhënat e minierave zbuluan atë që ata e quajtën “një grail i shenjtë” brenda skedarëve të lojës.

Kjo përfshin pothuajse të gjithë muzikën që u hoq nga Vice City dhe San Andreas për shkak të licencave të skaduara, e cila në fakt është ende e pranishme dhe që loja thjesht zgjedh të mos luajë.

Edhe më tërheqës për fansat ishte zbulimi se kodi i koleksionit përmban një version të pakompiluar të skedarit main.scm, i cili përmban të gjitha skriptet e lojës për GTA III, Vice City dhe San Andreas, duke përfshirë përmbajtjen e prerë dhe të munguar, si dhe shënime nga Stafi i Rockstar North nga ajo epokë.

Raportohet se marrja e të dhënave zbuloi edhe më shumë surpriza në skedarët e lojës Definitive Edition të shtunën, kur përdoruesit e mediave sociale pretenduan se kishin zbuluar të dhëna në lidhje me ‘Hot Coffee’, mini-lojën famëkeqe, të konservuar të San Andreas, e cila përfundoi duke kushtuar Take-Two më shumë se 20 milionë dollarë shpenzime ligjore.

Në kohën e publikimit, nuk është verifikuar nëse pretendimet janë të sakta. Sidoqoftë, nëse skedarët janë të pranishëm, do të duket shumë e mundshme që Take-Two do të dëshironte që ato të hiqen. Ne i kemi kërkuar Rockstar për koment.

Hot Coffee ishte një mini-lojë e paarritshme në San Andreas, e cila i lejonte lojtarët të bënin seks me një të dashurën në lojë të zgjedhur prej tyre.

Në versionin origjinal të lëshimit të San Andreas, lojtarët do të shihnin një pamje të jashtme të shtëpisë së të dashurës së tyre pasi të ftoheshin për “kafe”.

Sidoqoftë, modaliteti Hot Coffee e zëvendësoi këtë me një mini-lojë të konservuar të zbuluar në skedarët e lojës, që i lejon lojtarët të hyjnë në dhomën e gjumit të të dashurës së tyre dhe të kontrollojnë veprimet e Carl-it gjatë seksit.

Mini-lojë u çaktivizua përfundimisht për versionet përfundimtare të PS2, Xbox dhe PC të San Andreas, por në vitin 2005 fansat zbuluan referenca për të në skedarët e lojës dhe e bënë atë plotësisht të luajtshme përmes një mod.

Zbulimi bëri që San Andreas të riklasifikohej si lojë “Vetëm për të rritur” dhe më pas të hiqej nga shitja në shumë rajone, derisa Rockstar të mund të lëshonte një version të ri me skedarët e Hot Coffee të hequr.

Kompania gjithashtu u përball me një lumë sulmesh ligjore, duke përfshirë një padi të ngritur nga qyteti i Los Anxhelosit duke e akuzuar kompaninë për dështimin për të zbuluar përmbajtjen seksuale të lojës. Në vitin 2009, kompania mëmë Take-Two zgjidhi një padi në grup për pak më shumë se 20 milionë dollarë.

Lojtarët e PC-ve nuk kanë qenë në gjendje të luajnë Definitive Edition që kur Rockstar Launcher u rrëzua të enjten, që do të thotë se të gjithë ata që blenë versionin PC të GTA Trilogy janë bllokuar nga blerja e tyre e re derisa Rockstar ta rikthejë lojën.