Karakteristika e re e Google Maps duhet të gjurmojë vendndodhjen tuaj në çdo kohë

foto

Google ka shtuar një mori aftësish të reja të dobishme në aplikacionin Google Maps në iPhone në formën e një widget të ri. Apple shtoi aftësinë për të shkundur rrjetin e ikonave të aplikacioneve në ekranin tuaj kryesor me widget vitin e kaluar me lansimin e iOS 14. Google Maps shtoi disa widget për një kohë tani, por shtesa e fundit-e quajtur Know Before You Go-është lehtë më e mira akoma.

Miniaplikacioni i ri është krijuar për të qenë parandalues, thotë Google. Nga ekrani juaj kryesor, ai tregon një hartë të vogël të vendndodhjes tuaj aktuale. It’sshtë në dispozicion vetëm në një shesh të vogël një nga një … kështu që ju nuk do të jeni në gjendje të shihni një zonë të madhe përreth jush, por gjithsesi ndihmon pasi Google mbulon kushtet aktuale të trafikut. Pra, pa e lansuar aplikacionin dhe duke hyrë në mënyrën e vozitjes kthesë pas kthese-mund të shihni nëse rrugët përreth jush janë të ngjeshura, të mbyllura, ose funksionojnë mirë.

Por widgeti Know Before You Go nuk është vetëm për ata që kërkojnë të ngasin në rrugë. Prekja e widget -it do të hapë Google Maps në vendndodhjen tuaj aktuale, me disa informacione shtesë në lidhje me zonën përreth jush.

Kjo përfshin kohët e hapjes së dyqaneve lokale, rishikimet dhe menutë e restoranteve, informacionin mbi biznesin e vendeve lokale me kalimin e kohës dhe fotot e ndara nga përdoruesit e tjerë.

nëse jeni i ri në një zonë, prekja e widget-it në ekranin tuaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ngarkuar informacione rreth mjedisit tuaj.

Miniaplikacioni “Know Before You Go” vjen si pjesë e një përditësimi të mbushur me veçori për iPhone. Përditësimi i Google Maps, versioni 5.74, gjithashtu shton një widget të ekranit bazë në iPhone dhe iPad të quajtur “Gjeni vende aty pranë”. Dizajni i këtij widget përdor të njëjtën paraqitje për Kërkimin dhe aplikacionin e tij Chrome.

Fillon me një kërkim në formë pilule, duke e prekur nis Google Maps dhe hap tastierën-kështu që mund të filloni të shtypni për të gjetur një vend aty pranë.