Karakteristikat e fshehura të iOS 15 dhe truket e iPhone që nuk e dinit se ju duheshin

foto

Apple zakonisht bën një punë të shkëlqyer për të shfaqur veçoritë e saj më të njohura sa herë që lëshon një përditësim të ri iOS. Me iOS 15, gjigandi i teknologjisë foli për zëvendësimin e tij “Do Not Disturb”, si dhe përmirësimet dhe shtesat në FaceTime dhe Maps — por ka veçori të fshehura për të cilat ose nuk foli shumë, ose madje i përmendi vërtet.

Dhe ndonjëherë, janë këto veçori të fshehura që vërtet e përmirësojnë përvojën tuaj më shumë se disa nga përditësimet më të mëdha dhe të njohura.

Në këtë udhëzues, ne do të shqyrtojmë disa veçori më pak të njohura në iOS 15: duke përfshirë mënyrën se si të përdorni kamerën tuaj për të skanuar tekstin drejtpërdrejt, të zhvendosni shiritin e adresave në Safari atje ku ishte dhe tërhiqni dhe lëshoni fotot dhe skedarët e tjerë ndërmjet aplikacioneve.

A keni dashur ndonjëherë që ta drejtoni kamerën e iPhone-it tuaj drejt një tabele ose copë letre dhe ta identifikoni automatikisht dhe më pas ta kopjoni tekstin në një email ose dokument? Me iOS 15, është e mundur dhe tepër e lezetshme.

Për të përdorur veglën e re të “skanimit të tekstit” të iPhone, shtypni gjatë brenda një fushe teksti sikur do të përdorni kërkesën për kopjimin dhe ngjitjen. Vetëm, tani do të shihni një buton Scan Text. Mund të shihni gjithashtu një buton që përdor vetëm ikonën e skanimit, e cila duket si një copë letre me kllapa rreth saj.

Prekni butonin, i cili do të zëvendësojë tastierën tuaj me pamorin e kamerës së iPhone. Drejtojeni kamerën drejt çdo gjëje që dëshironi të skanoni dhe më pas ndiqni udhëzimet në ekran. Për shembull, nëse po e lëvizni kamerën shumë shpejt, do të shihni një mesazh “Slow Down” që pulson në ekran.

Ndërsa po rreshtoni kamerën dhe tekstin ashtu siç duhet, do të shihni një pamje paraprake të tekstit që iPhone juaj po identifikon dhe është gati për të vendosur në dokumentin tuaj. Prekni butonin Fut kur të jeni gati.

Kjo është një mënyrë e thjeshtë dhe e thjeshtë për të skanuar shpejt një adresë emaili nga një kartëvizitë, një numër telefoni në një tabelë ose, siç mund ta shihni në pamjet e mësipërme, të skanoni pjesën e pasme të një libri dhe ta futni atë si një bllok gjigant teksti .