Karikuesi i vjetër i orës Apple nuk është më i pajtueshëm me sistemin e karikimit të shpejtë të Serisë 7

foto

Nëse keni disa ngarkues të vjetër të Apple Watch të shtrirë dhe po mendoni të jeni në radhë për Serinë e re 7 – e cila është e disponueshme për porosi duke filluar nga sot – më mirë shënojini ato me një etiketë ose diçka para se të sillni orën tuaj të re në shtëpi Me

Ka një arsye për këtë, të dashur lexues. Shihni, një nga përmirësimet e Serisë 7 këtë vit është koha e tij e ngarkimit më të shpejtë. Sipas Apple, Seria 7 mund të karikohet 33% më shpejt në krahasim me modelet e mëparshme, duke arritur një karikim 80% në rreth 45 minuta. Për njerëzit si unë, të cilët mbajnë Apple Watch -in e tyre në shtëpi dhe e përdorin atë vetëm për të shkuar në palestër dhe për të djegur foshnjën, ky është një lajm i mirë. Nuk ka asgjë më të keqe sesa të kuptosh që ora jote ka bateri të ulët kur të përgatitesh për të dalë.

Sidoqoftë, karikimi i shpejtë do të jetë i disponueshëm vetëm për njerëzit që përdorin ngarkuesin e ri magnetik USB-C të ri të Apple me Serinë 7, i cili është i pajisur me një arkitekturë të re të karikimit. Mos u shqetësoni, ky kabllo është i përfshirë në kuti, por meqenëse duket tamam si kabllot e vjetër, është e rëndësishme të jeni në gjendje t’i dalloni ato për të marrë shpejtësinë e karikimit që prisni.

Kjo nuk do të thotë që Seria 7 nuk do të karikohet nëse lidheni me një karikues më të vjetër të Apple Watch. Thjesht do të thotë që nuk do të jetë në gjendje të përdorë karikimin e shpejtë. Gjithashtu, mund të përdorni kabllon e ri USB të karikimit të shpejtë me modelet e vjetra të Apple Watch, por ato do të karikohen me shpejtësinë e tyre të zakonshme. Për hir të krahasimit, Seria 6 mund të karikohet plotësisht në një orë e gjysmë.

Apple nuk dëshiron që ju të hutoheni, kështu që është vendosur që të mos i shesni më karikuesit e vjetër të orëve në faqen e saj të internetit. Tani shet vetëm karikues të shpejtë për 29 dollarë. Sidoqoftë, siç theksohet nga Verge, karikuesit e vjetër të Apple Watch shiten ende në faqe të palëve të treta si Amazon. Sigurisht, nuk është shkak për panik, por është mirë të dini se keni nevojë për një karikues të ri të shpejtë për të përfituar nga të gjitha ofertat e Serisë 7 dhe se ngarkuesit tuaj të vjetër nuk do të funksionojnë siç pritej.