Kindle Paperwhite i ri është 35 dollarë zbritje për të Premten e Zezë

foto

Amazon nuk ka mbaruar plotësisht me ofertat e lexuesve elektronik të të Premtes së Zezë. Pasi vuri në shitje disa Kindle të tjera, kompania e ka ulur çmimin e Kindle Paperwhite më të fundit nga 140 dollarë në 105 dollarë.

Paperwhite i gjeneratës së pestë, rifreskimi i parë në tre vjet, u njoftua në shtator. Ai ka një ekran më të madh se modeli i mëparshëm në 6.8 inç (paperwhite i gjeneratës së fundit kishte një ekran gjashtë inç). Amazon pretendon se ekrani 300 ppi duket si letër e vërtetë dhe ekrani pa shkëlqim mundëson “lexim të lehtë” në çdo kusht, duke përfshirë rrezet e diellit direkte. Të kesh një ekran që thuhet se është 10 për qind më i ndritshëm se ai i modelit të fundit sigurisht që do të ndihmojë.

Për më tepër, ka një modalitet të errët të bardhë në të zezë dhe ndërfaqe të rinovuar, ndërsa Amazon thotë se kthesat e faqeve janë 20 për qind më të shpejta. Paperwhite i gjeneratës së pestë është rezistent ndaj ujit dhe ka mbështetje për karikim të shpejtë USB-C.

Ndërkohë, Kindle Oasis është gjithashtu në shitje. Modeli 8 GB, i cili zakonisht kushton 250 dollarë, aktualisht është në dispozicion për 175 dollarë. E-lexuesi më parë ishte në shitje për atë çmim gjatë Prime Day të këtij viti.

Oasis gjithashtu ka një ekran 300 ppi, megjithëse ekrani është pak më i madh se Paperwhite me shtatë inç. Ka butona fizikë të rrotullimit të faqeve, një vlerësim IPX8 të papërshkueshëm nga uji dhe një dritë të përparme të rregullueshme me ngjyra.