Lego Education do të dërgojë minifigura astronautësh në hënë me misionin Artemis 1 të NASA-s

foto

Katër minifigura Lego do të bëjnë një xhiro rreth hënës.

Personazhet “Kate” dhe “Kyle” nga sistemi SPIKE Prime i Lego Education, si dhe “Julia” dhe “Sebastian” nga linja e lodrave Lego City, do të hipin si anëtarë të vegjël të ekuipazhit në misionin Artemis 1 të NASA-s që nis në shkurt 2022.

Misioni Artemis 1 do të testojë megaroketin e ri të sistemit të nisjes hapësinore të agjencisë dhe anijen e saj kozmike Orion në një udhëtim rreth hënës, me kuartetin e minifigurave që bashkohen me një ekuipazh avatarësh njerëzorë duke përfshirë një “Moonikin” dhe “bedelë” të veshur me jelek.

Minifigurat gjithashtu luajnë në “Build to Launch: A STEAM Exploration Series” me fokus arsimor, i disponueshëm tani në faqen e internetit të Lego Education për prindërit, edukatorët dhe studentët. Seria përfshin 10 javë përmbajtje dixhitale rreth hapësirës dhe temave të ngjashme në STEAM (shkencë, teknologji, inxhinieri, art dhe matematikë.)

Ashtu si çdo astronaut, minifigurat kanë gjithashtu një grup prej gjashtë kontrolluesish tokësor që do të mbështesin fluturuesit hapësinorë. “Çdo minifigurë e Ekipit Hapësinor përfaqëson një homolog në jetën reale, si një pilot komandues Kate dhe specialistin e misionit Kyle, për t’i ndihmuar studentët të kuptojnë më mirë rolet, prejardhjet dhe aftësitë e ndryshme brenda ekipit Artemis I,” tha Lego Education në një deklaratë të hënën. (8 nëntor).

“Çdo minifigurë do të presë episode me homologun e tyre të NASA-s, si dhe do të ndërveprojë me studentë dhe mësues që parashtrojnë pyetje dhe ndajnë përvojat e tyre të të mësuarit në mediat sociale duke përdorur #BuildtoLaunch,” shtoi Lego Education.

Lego është një ofrues për një kohë të gjatë i projekteve dhe minifigurinave të bazuara në misionet reale të NASA-s, duke përfshirë disa gjenerata të anijeve hapësinore dhe roverëve të Marsit për fëmijë, dhe një grup në rritje të ndërtimeve Lego të stilit të të rriturve që paraqesin pajisje ikonë si teleskopi Hapësinor Hubble. anijen kozmike Discovery, Saturn V që e çoi Apollon 11 në Hënë dhe aeroplanin Apollo 11 Eagle.

Në vitin 2019, në 50-vjetorin e misionit Apollo 11, NASA publikoi një libër të shkurtër udhëzues për bashkëpunime të ndryshme midis Lego dhe agjencisë që në vitet 1990. “NASA dhe LEGO Group kanë një histori të gjatë bashkëpunimi në projekte që angazhojnë fëmijë dhe të rritur njësoj për të inkurajuar interesin në fushat STEM dhe eksplorimin e hapësirës,” tha agjencia në atë kohë.

Nëse jeni duke kërkuar për grupe të reja hapësinore Lego për astronautin tuaj të ri, shikoni ofertat tona Lego të së Premtes së Zezë për adhuruesit e hapësirës. Udhëzuesi ynë më i mirë i kalendarëve të aventurave Lego është gjithashtu i mbushur me ide për të nisur herët pushimet tuaja.