Samsung lëshon One UI 4 me Android 12 për telefonat Galaxy S21

foto

Samsung po e vë në dispozicion përditësimin e softuerit One UI 4 për Galaxy S21, S21 Plus dhe S21 Ultra duke filluar nga sot, ka njoftuar kompania. Përditësimi bazohet në Android 12 të këtij viti, u lëshua në beta publike në shtator dhe shton opsione të reja tematike, rregullime të tastierës dhe cilësime të privatësisë.

Veçoritë e reja që vijnë me versionin më të fundit të softuerit të Samsung duhet të duken të njohura për këdo që është duke vazhduar me përmirësimet e Android 12. Së pari është një rishikim i stilit Material You, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar skemën e ngjyrave të sistemit operativ bazuar në sfondin tuaj të zgjedhur, dhe ka gjithashtu miniaplikacione të ridizajnuara. Veçoritë e reja të fokusuara në privatësi përfshijnë një Panel të Privatësisë që mban gjurmët se sa shpesh aplikacionet kërkojnë informacione të ndjeshme nga telefoni juaj, dhe ka gjithashtu tregues të rinj që tregojnë kur kamera ose mikrofoni i telefonit janë në përdorim.

Karakteristika të tjera të reja përfshijnë një tastierë të modifikuar që ofron më shumë emoji dhe ngjitëse të animuara.

Megjithëse përditësimi One UI 4 aktualisht është i kufizuar në serinë S21 të Samsung, kompania thotë se do të jetë i disponueshëm “së shpejti” në një sërë pajisjesh të tjera të saj, duke përfshirë pajisjet më të vjetra Galaxy S, Galaxy Note dhe Galaxy A, si dhe pajisjet e palosshme të Samsung. , dhe tableta.

Edhe pse njoftimi i tij për shtyp nuk jep një kornizë kohore zyrtare për lëshimin e përditësimit në këta telefona, një njoftim që u shfaq në aplikacionin Samsung Anëtarët në Kore më herët sot jep një ide më të mirë të kohës. Sipas këtij njoftimi, i cili u fshi menjëherë pas postimit, seritë Z Flip 3, Z Fold 3, S20, seritë Note 20, Z Fold 2 dhe Z Flip 5G mund të marrin përditësimet e tyre One UI 4 në dhjetor. Pajisjet më të vjetra të palosshme, si dhe pajisjet Note 10 dhe S10 duket se do të pasojnë në janar, ndërsa tabletët e Samsung mund të fillojnë të marrin përditësimin nga shkurti, duke filluar me Tab S7 dhe S7 Plus.