Lexoni këtë tani nëse iOS 15 prish jetën e baterisë së iPhone tuaj

foto

Ashtë një përrallë e vjetër sa koha. Apple lëshon një përditësim të ri të iOS dhe, shumë shpejt, njerëzit vërejnë se jeta e baterisë në iPhone e tyre është dukshëm më e keqe. Dhe me lëshimin e fundit të iOS 15, ky skenar po shfaqet përsëri. Por sigurohuni, nuk ka asnjë arsye për t’u shqetësuar akoma.

Jeta e baterisë me iOS 15 ka të ngjarë të ndikohet nga disa gjëra. Për fillestarët, është e mundur, nëse jo plotësisht e mundshme, që mishërimi i parë i iOS 15 të ketë disa defekte dhe defekte në performancë që Apple duhet të adresojë. Së dyti, prirja e Apple për nxjerrjen e përditësimeve iOS që mund të funksionojnë në telefonat e vjetër mund të jetë gjithashtu pjesë e problemit.

Ndërsa është shumë herët për të thënë nëse çështjet e baterisë të iOS 15 janë të përhapura, njerëzit që janë prekur, natyrisht po përdorin Twitter dhe Reddit për të shprehur pakënaqësinë e tyre. Një përdorues, për shembull, zbuloi se gjendja e baterisë në iPhone -in e tij ra menjëherë nga 96% në 93% pas përditësimit.

E thënë thjesht, përdoruesit e iOS 15 duhet të presin të paktën një javë para se të arrijnë ndonjë përfundim në lidhje me jetën e baterisë. Në të vërtetë, ne e kemi parë këtë skenar të shfaqet çdo vit. Mbërrin një përditësim i ri i iOS, njerëzit ankohen, dhe më pas ato ankesa fillojnë të zhduken gjatë disa ditëve.

Pavarësisht nëse jeni përditësuar në iOS 15 apo jo, ka disa këshilla për jetën e baterisë së iPhone që duhet të jeni të vetëdijshëm pavarësisht.

Për fillestarët, gjithmonë mund të aktivizoni modalitetin e energjisë së ulët. Kjo “zvogëlon përkohësisht aktivitetin në sfond si shkarkimet dhe marrja e postës derisa të mund të karikoni plotësisht iPhone tuaj.”

Modaliteti i energjisë së ulët mund të aktivizohet duke shkuar te Cilësimet> Bateria.

Sidoqoftë, nuk është ideale të jesh në Modalitetin e Fuqisë së Ulët gjatë gjithë kohës. Për këtë qëllim, një strategji tjetër që duhet mbajtur parasysh është fikja e Hey Siri. Kjo mund të bëhet duke shkuar te Settings> Siri & Search dhe çaktivizoni çelësin “Listen for ‘Hey Siri'”.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të merrni parasysh çaktivizimin e Freskimit të Aplikacionit në Sfond. Ju mund ta bëni këtë duke shkuar te Cilësimet> Të përgjithshme> Freskimi i aplikacionit në sfond. Vini re se mund ta fikni plotësisht funksionin ose të zgjidhni aplikacione individuale që mund të përditësohen në sfond.

Në një shënim të lidhur, jeta e baterisë në iPhone 13 është befasuese. Në fakt, është padyshim një nga arsyet kryesore për të përmirësuar. IPhone 13, për shembull, ka 2.5 orë më shumë jetëgjatësi të baterisë sesa iPhone 12. iPhone 13 Mini, ndërkohë, ka 1.5 orë më shumë jetëgjatësi të baterisë sesa paraardhësi i tij.

Për vite me radhë, përdoruesit e iPhone kanë thënë se do të preferonin një pajisje me më shumë jetëgjatësi të baterisë, edhe nëse do të thoshte të kesh një pajisje pak më të rëndë ose më të trashë. Me iPhone 13, Apple më në fund dëgjoi.